Emil Haglind

Jag bor i Nyköping med min fru, två vilda barn på snart 6 och 10 och en förvuxen hundvalp. I träningsvärlden är det triathlon för hela slanten sedan några år och i år ligger fokus på Ironman Kalmar som är stora målet.

Emil Haglind

Whats New?

18 mars 2018 | Bloggar – Emil Haglind

Update: Febern borta, förkylningen kvar i det läget då jag funderar på hur många veckor jag kan producera såhär mycket snor... snyter mig konstant och har gjort så flera veckor nu, precis som resten av familjen . Jag tror vi hjälper Lambi och GlaxoSmithKline med tillräckliga inköp för att de ska gå runt bara på oss... testade att skölja näsan med saltvatten för några dagar sen, men nä, ingen vidare effekt på bihålorna...

Nån gång kanske det går över.
Jag har kommit fram till det snusförnuftiga beslutet att ta det väldigt lugnt en vecka. Ingen simning, kanske några joggar framåt slutet på veckan om jag känner mig fräsch och promenader dit.
Mitt immunförsvar verkar ju vara i botten nu så istället för att försöka jaga träningen ska jag försöka att invänta den.

Ber på förhand om ursäkt för mitt kommande dåliga humör.


Idag var jag och familjen ut till Femöre utanför Oxelösund och kollade läget. Fantastiskt fint.
Blev ju duktigt sugen på Swimrun och vanlig löpning också för den delen.

Sonen var lyrisk över hur fint det var och vi kom överens om att när isen släpper på land ska vi dit och spring-leka på stenar och berg. Kommer bli underbart!

Nästan lika underbart kommer det bli när Swimrun-säsongen kommer igång om några månader.
Terränglöpning och öppetvattensimning i fantastisk natur i goda vänners lag.

Mitt öppetvatten-rekord är 22 april. Kommer inte slå det i år heller.

Om, i skrivande stund, 49 dagar kommer jag nyligen gått i mål i Lidingöultran, eller kanske vara på väg mot upploppet.
För dåligt tränad men förhoppningsvis nöjd över en iallafall respektabel insats. 50 km, hur långt kan det vara?

Nä, men lite feber var ju länge sen...

15 mars 2018 | Bloggar – Emil Haglind

Ok... Frustrerad är nog rätt ord. Eller något annat med negativ klang.

Jag är så JÄVLA less på det här kalla vädret nu och alla jävla bakterier som far runt nu. Eller vad fan som är anledningen till att jag varit i princip sjuk sen januari.

Jag tror att jag haft feber 5 olika tillfällen (dvs minst två feberfria dagar mellan) sista två månaderna. Helt sjukt.

Äter som vanligt (ja kanske lite sämre eftersom jag inte är så intresserad av mat nu). Tränar det som går, inte högintensivt men långt, ofta och lugnt. Inte ovanligt mycket iallafall.

Sprang imorse en extrarunda till jobbet och närmsta vägen hem men trots maklig fart kändes det stelt och tungt.
Småfrusit och varit off hela dagen och så feber nu ikväll då. Där var anledningen.

Den där Lidingöultran närmar sig med stormsteg och jag ligger nedbäddad i soffan och kan bara titta på när tåget går...

Säsongspremiär -DNS

1 mars 2018 | Bloggar – Emil Haglind

I helgen går Nyköpings Wintertrailrun i skogarna utanför Nyköping, det skulle blivit säsongspremiären. 10.5 km i Vita häxans Narnia

Tyvärr ställer feber till det och jag kommer inte ens till start. Så surt.
Jag har i några veckor haft en riktigt bra känsla i kroppen och hade förhoppningsvis kunnat springa till mig en framskjuten placering. Guess we'll never know.

Jag har varit lite förkyld och hade lite feber förra helgen, blev frisk och kunde göra några bra pass, både i skog och pool innan febern tog mig igen. Kombinationen "sjukstuga hemma" och löpning i -12 var väl inte ett vinnande koncept den hör gången.

Så nu blir det publikplats istället för pallplats.
Ronny försvarar vårt swimrunlags anseende och jag lägger huvudfokus på att heja på sonen som springer barnloppet på knappa kilometern.

Förkyld

19 februari 2018 | Bloggar – Emil Haglind

Många killar drabbas av "Mancold", mansförkylning. Näradöden-upplevelse av förkylning och, hemska tanke, feber.

Inte jag, jag brukar inte ligga i soffan och tro att liemannen är på väg in genom ytterdörren.

Jag är nog värre att ha att göra med, liemannen vågat sig inte hit.
Jag är bara på dåligt humör istället . Riktigt gubb-grinig. Tänk "En man som heter Ove" innan Parvaneh. Fast förkyld.
Så långt borta från mitt vanliga, spralliga jag. Eller...?

Nån med normal förkylning håller sig ju i soffan. Jag blir bara irriterad på allt skit på tv och håller mig ifrån soffan. Och därför är i vägen överallt här hemma.

Jag har ingen feber, är bara trött, förkyld och känner mig lite påverkad av det. Kliar lite i halsen. Ingen löpning, ingen simning. Och alla som tränar hyfsat mycket vet ju hur sänkt man blir av att inte träna mer än att cykla 10 minuter till och från jobbet. Som en bonus liksom.

Nä, än håller sig febern borta, förkylning borde ju vara snabbt övergående.
Hoppas fru och barn står ut med mig under tiden...

Blötsnö och knäproblem

18 februari 2018 | Bloggar – Emil Haglind

Bakslaget kom till slut, jag har haft 3-4 riktigt bra löpveckor.
Igår (lördag) var jag och Ronny ut och kollade sörmlandsleden vid Fadadammen från Gälkhyttedammen. Fin löpning i prattempo men stundtals tung blötsnö på gropig mark.

Jag hade med mig en ganska tung ryggsäck innehållandes lite vatten, energi och vindbyxor och en överdragsjacka; ramlar man och gör sig illa mitt ute i skogen blir det fort väldigt kallt när man bara är klädd i löpkläder och temperaturen ligger runt nollan.

Planen var att få ihop omkring 24 km löpning men när vi var tillbaks till bilen hade vi bara omkring 15 så vi tog lite vatten och lämnade väskor för att sticka 4 km åt andra hållet (mot Nävsjön) för att sedan vända.

Väldigt skönt att slippa den tunga väskan, kombinationen blötsnö och ryggsäck på ett par kilo hade börjat slita lite på mina höftmuskler.

Det var en ganska tråkig löpning med många spångar, mycket småsvängar och hala berg, höll på att dra omkull rejält en gång. Och strax efter det började mitt knäproblem göra sig påmint.

Bara att vända och springa tillbaks men jag kom inte många 100 meter innan det började göra ont. Bara att gå tillbaks. Då hade det ju varit bra att ha de där kläderna...
Nu hade jag ju Ronny med och snäll som han är kom han snabbt tillbaks med en jacka så jag höll värmen någorlunda innan vi var tillbaks till bilen.

Skit.

Men jag är inte jätteorolig ändå. Jag gick ut med Aslan strax över timmen några timmar senare och kände ingenting från knät.

Antagligen var det kombinationen ryggsäck och  blötsnö som åt upp mina höftmuskler efter 2 timmar och eftersom min högersida är lite sämre än vänster blir timingen i steget fel på något sätt så kraften hamnar i knät istället för höften.

Dessutom har jag blivit attackerad av en förkylning nu så det blir lite påtvingad vila.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!