Marie Nilsson

Jag är 52 år och bosatt i Gävle. Har två vuxna barn som också gillar att tränar. Jag har tränat karate i 10 år men började med löpning 2011. Är en åretruntlöpare som springer hellre än fort och brukar delta i motionslopp.

Marie Nilsson

ond cirkel!!!

10 december 2017 | Bloggar – Marie Nilsson

Jag har under de senaste två veckorna kommit in i en ond cirkel på vardagarna. Jag sover inte på nätterna och då orkar jag inte heller träna och då jag inte tränar sover jag sämre. Det är inte några problem att somna men när jag vaknar klockan 02.00-04.00 är det helt omöjligt att somna om. Tankar far och flyger i huvudet och jag är inte ett dugg trött. Det innebär att jag på dagarna arbetar i ett vakum och är oerhört trött när jag kommer hem. Så trött att jag inte orkar löpträna även fast jag vet att om jag gör det så sover jag bättre hela natten. Det är i alla fall vad jag tror. Veckan som kommer ska jag försöka ge mig ut varje kväll. Jag tänker att jag gör som jag gjorde när jag sprang 100 dagar i ett sträck, vilodagarna springer jag 1-3 kilometer och då är det inte några problem att komma ut.

Som tur är sover jag lite bättre på helgerna för då kan jag sova längre på morgonen om jag blir väckt eller vaknat mitt i natten. Då orkar jag också träna. De senaste helgerna har ägnats åt karaten. Den här helgen var det graderingsläger 4 timmar på lördagen. Idag valde jag att avstå den träningen och ge mig på löpningen istället. Förra veckan var vi fyra från karateklubben som var till Stockholm på ett teoripass om budons historia. Spännande, lärorikt och det ställde en del "sanningar" i en annan dager. Det är roligt att ha teoretiska kunskaper i många olika ämnen. (Är lärare i botten så det ligger kanske i min natur att vilja det)

Veckans utmaning: att komma ut på ett löppass varje vardag och ett långpass på söndagen. 

Blåslagen!

23 november 2017 | Bloggar – Marie Nilsson

Efter en helg med soffhäng och vila började den nya veckan bra med träning på gym och löpning. Sen kom snön!!! Jag visste att det var en vattenpöl precis innan entrédörren till kontoret men det förträngde jag när snön kom. Pölen hade hunnit frysa till en isbana och med lite pudersnö på det och jag som inte var uppmärksam, då kunde det bara sluta på ett sätt. På rumpan!

Jag flög som en vante och slog främst armbågen men även ryggen. Som tur var slog jag inte i huvudet. Armbågen har jag fortfarande ont i. Efter några dagars vila var jag sugen på att träna igen och valde att åka till karateträningen i lördags. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte mer än att jag tycker att det är roligt att träna tillsammans med andra och att det är skönt att komma upp på lördagen och träna tidigt för då har jag hela dagen kvar och träningen är avklarad. Efter det passet var jag om möjligt ännu mer stel och öm. Jag var inte blåslagen men väl så stel och öm i muskler som jag inte visste/trodde att jag hade.

Nu är jag fit for fight igen och helgen får vikas åt långlöpning för nu  var det länge sedan. Ska jag kunna springa drygt tre mil i terräng innan midsommar måste jag börja nu. Jag har ju ett mål men det är så långt tid dit så jag måste ha delmål med belöning när de är uppnådda. Belöningen får bli en ny handväska och jag ska kanske ha många delmål så jag kan få många handväskor:)

Soffhäng!

12 november 2017 | Bloggar – Marie Nilsson

Idag, söndag, har det blivit soffhäng nästan hela dagen men det var redan bestämt. I år var det 38 år sedan jag slutade grundskolan och igår lördag hade vi vår årliga klassträff med delar av klassen. Vi var några som började redan klockan 11 med en nostalgitripp till stadsdelen vi växte upp i. Det var oerhört fascinerande att få ta del av killarnas värld från den tiden. Jag kan konstatera att vi tjejer inte visste något om deras värld så det var roligt att få ta del av den. Det var också roligt att se hur olika vi minns, inte att vi minns samma händelse på olika sätt utan vad vi minns. Vad det beror på får jag analysera vidare under någon löptur men roligt var det och det kommer bli roligt att fundera över vad det beror på.

Att vid min ålder ha en klassträff som pågår i 13 timmar borde sätta större spår än vad det gjorde men som sagt var, ingen träning idag utan det får bli nya tag nästa vecka.  Jag kan efter en relativt "slö" vecka konstatera att jag måste ha en utmaning för att jag inte ska börja förhandla med mig själv. Det går inte att ha att jag ska träna ett visst antal pass i veckan för då kommer jag att kunna förhandla om humöret inte är på topp eller om det är mycket annat som kommer i vägen. När jag sprang 100 dagar i sträck var det inget snack om saken. Jag bara gav mig ut utan att fundera över om det var roligt, om jag hade tid eller någon annan anledning till att avstå. Jag måste hitta en sådan utmaning igen men jag vet inte vad det skulle kunna vara så det blir första utmaningen, bestämma mig för vad jag  ska ha för utmaning resten av året.

Löpbandet till heders igen!

30 oktober 2017 | Bloggar – Marie Nilsson

Jag brukar ha mitt långpass löpning på söndagar. Igår, söndag, tänkte jag först att jag skulle genomföra det ute som vanligt men när jag insåg att det blåste, om inte orkan så nästan storm(!), valde jag att gå till gymmet och springa på löpbandet.

Jag har haft svårt att ta mig till gymmet de senaste veckorna, det är nästan bara löpningen som har fungerat. Karaten kommer jag återuppta igen två pass den här veckan. (Har lovat tränare på lördagar att komma och då är det lika bra att göra det:) Nu när jag väl kom dit blev det först lite träning på gymmet för att avslutas med löpning på bandet. Det går ju ganska bra det också. Att samtidigt se en massa människor är inte heller så tokigt faktiskt. Jag kommer nog lägga in ett gympass med löpning under vintern.

Jag har tränat på gym i drygt 17 år och jag sprang på löpbandet flera timmar i veckan de första åren. Jag sprang enbart på löpband och aldrig ute, fråga mig inte varför men då var det självklart att boka tid på löpbandet och att springa inomhus. Det var självklart ända fram tills dess en man på gymmet frågade vad jag hade för mål med min träning och sen ställde sig frågande till att springa på ett löpband när man kunde springa ute i naturen. Jag funderade över vad han sagt i några veckor innan jag började springa utomhus istället och insåg att han hade rätt. Varför springa på ett löpband när du kan springa ute? Jag som inte har några som helst problem med att springa i minusgrader och halka behöver ju inte springa på ett löpband p g a kyla. Efter det tog det några år innan jag sprang på löpbandet igen men som sagt var, nu kan jag tänka mig en kombination. Långloppen blir nog utomhus men ett kortare intervallpass inomhus kanske inte är så dumt.

Wild and crazy! (haha)

22 oktober 2017 | Bloggar – Marie Nilsson

Efter en vecka där det inte blivit så mycket träning kände jag mig verkligen wild and crazy när jag skulle ut söndagens löptur. Jag är en vanemänniska och jag springer alltid mina "långlopp" på söndagarna. Det är då jag har tid och ork, i alla fall för det mesta.

Jag brukar också springa dem i Hemlingby, ett av våra friluftsområden, men idag orkade/ville jag inte gå och hämta bilen för att komma dit utan jag valde att springa på hemmaplan och det är ju vår fina Boulognerskog.

När jag väl började tyckte jag att jag skulle kanske göra något oväntat en söndag, d v s oväntat i träningsvärlden. Jag bestämde mig för att istället för att springa långt så skulle jag springa intervaller. 30 sek, 20 sek och 10 sek och upprepa dem under ca 30 minuter. Jag gjorde så och kände mig  väldigt wild and crazy men när jag gjort dem hade jag en bit kvar innan jag var hemma och som sagt var, jag är ju en vanemänniska så jag fortsatte att springa "långloppet" efter intervallerna. Så var det med den vanebrytande aktiviteten. Sen kan jag ju fundera över livet om jag känner mig wild and crazy för att jag ändrar i planeringen för träningen. Jag kan ju inte ens skylla på att jag har ett rikt inre liv, haha. Tänker samma tankar nästan hela tiden. (Men det är jag ju inte ensam om utan det gör många)

Nästa helg är det dammiddag så jag får kanske leva ut då istället! Sen får jag hoppas att det inte blir för mycket så jag inte orkar med träningen på söndagen. Ska nog ansöka om semester på fredagen så jag verkligen orkar med både träning och fest. Jag börjar ju bli gammal!!!

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!