Eskil Persson

Enkelheten i löpning tilltalar mig väldigt mycket och jag försöker att inte krångla till det. Har som mål att springa Lidingöloppet på under två timmar och har börjat nosa lite på triathlon.

Eskil Persson

Kverulanten

11 februari 2018 | Bloggar – Eskil Persson

Jag kan rapportera att gnällandet i spåret lever och frodas. Herregud vad seg och långsam jag känner mig. Det måste vara kylan va? Visst är det så att man får svårare att andas och musklerna blir stelare vid kall väderlek? Snälla säg att det är så. I så fall skulle jag kunna hoppas på en märkbar förbättring när våren väl kommer och att jag då har nytta av mina pliktskyldiga 3-5 mil som jag för tillfället snittar på i veckan (bra för årstiden i min bok). Jag ställer mitt hopp till det.

Försenat nyårslöfte

3 februari 2018 | Bloggar – Eskil Persson

Jag läser sällan löpartidningar men nu råkade jag bläddra lite i Runner’s World och ögnade igenom en artikel av Kenneth Gysing (tror jag) som handlade om kenyanska löpare och deras mentala inställning. Hur dom alltid tänker att dom är starka och i bra form och ska vinna loppet eller vara snabbast på träningen, oavsett hur omständigheterna ser ut. Detta jämförs lite med hur det låter om svenska löpare inför tävlingar; ett ständigt gnäll om skador och sjukdomar och för lite sömn och allt möjligt tänkbart elände, att man bara ska ta loppet som ett träningspass och kanske till och med bryta om det behövs. 

Jag kände mig både inspirerad och träffad av det där och lovar nu bot och bättring. Om jag deltar i några lopp under 2018 så kommer jag att göra det med en kenyansk inställning, att jag är bäst i världen! Hur det blir på träningsrundorna låter jag vara osagt, men jag gissar att det kommer att vara det gamla vanliga baissande och gnällande där. Man får ta ett steg i taget.

Snöskor

23 januari 2018 | Bloggar – Eskil Persson

Snö är värdelöst ur en löpares perspektiv. Men i år är jag förberedd. En tidig morgon i höstas cyklade jag nämligen ut till ett nytt gigantiskt konsumtionstempel som hade invigning en bra bit utanför stan. Där armbågade jag mig fram genom massan av köpstarka medborgare för att till slut kunna lägga vantarna på ett par prissänkta löparskor, mina första riktiga vinterdojjor. Jag får ju inte betalt så jag skiter i att nämna märket, men dom är varma, vattentäta och har små metallpiggar som gör att det faktiskt går att springa rätt bra även på snö och is. Så här långt är jag försiktigt positiv i alla fall. Men nu ska det ju bli töväder och det är ju så klart det allra bästa.

Fot- och själavård

18 januari 2018 | Bloggar – Eskil Persson

Vintern blev till slut för hård, och flygstolen för billig. Så jag tog mig en tur till Dominikanska republiken. Det var primärt en surfresa men löparskorna åkte så klart med ändå. Jag tog med ett slitet par som jag tänkte använda för sista gången. Jag har redan slängt dom i grovsoporna en gång men drabbades av separationsångest dagen därpå och fiskade upp dom igen. Inte heller den här gången hade jag hjärta utan dom fick följa med tillbaka över pölen igen. Än håller dom några mil till.

Ingen fröjd för ögat direkt. Eller för näsan.

 

Men jag hade nästan kunnat lämna dom hemma för jag hittade inga riktigt bra rundor där jag bodde. Det var en pina att springa längs den tungt trafikerade stora vägen med moppar långt ut på vägrenen, och vek man av från den så var det mycket stickspår och svårorienterad terräng att villa bort sig i. Det blev en upptäcktstur ut i nationalparken El Choco (tur/retur på totalt 25 km) men i övrigt sprang jag mest på stranden, vilket ju råkar vara lite av min favoritlöpning. Och vilka lena, sandskrubbade fötter jag kom hem med! 

3000 meter hinder.

Växelbruk

7 januari 2018 | Bloggar – Eskil Persson

Jag brukar vanligtvis vrida ner löpningen till ett minimum under vintermånaderna. Som en åker ligger jag i träda eller odlar andra grödor (gärna längdskidåkning) ett tag. Sett ur ett allmänt hälsoperspektiv tror jag bara att det är bra att kroppen får vila och variation. Men för löpningen innebär det att jag varje vår får en ganska tung startsträcka innan jag är i form igen. Nu leker jag med tanken på att springa ganska hårt genom hela vintern för att få en längre uppbyggnadsfas inför sommarens eventuella lopp. Men jag har inte bestämt mig än. Det krävs vilja och psyke för att börja satsa hårt redan nu och jag är inte säker på att jag har det. För tillfället kör jag en kompromiss med relativt mycket löpning för årstiden men utan kvalitet på passen; det blir varken fart eller distans just nu.

 

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!