Marie Cnattingius

Bor i ett mindre samhälle i västra Småland. Delar hus med man och 2 barn. Började min hälsoresa efter småbarnsåren. Har främst satt min motivation/drivkraft/mina mål med träning genom att medverka på olika lopp. Några Tjejmilenlopp, Göteborgsvarv har det blivit. Allteftersom har olika skador satt lite käppar i hjulet, var därför angelägen att hitta en alternativ träningsform, förutom löpningen. Tränar nu Crossfit också som ett komplement! Försöker kombinera hälsa, kost, träning, familjeliv, arbetsliv på ett sätt som funkar för mig och min familj!

Marie Cnattingius

Det var (inte) fint väder

12 februari 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Helg=långpass . Drygar ut sträckan och tidenjag är ute nu.
I lördags var jag hundvakt åt svärmors lilla yrväder . Några promenader under dagen,men först när vovven åkt hem, dags för löprunda . Kortare sväng, ca 4 km. Halv 9 på kvällen en lördag, är det ganska öde ute . Härligt ! Och nu i Mello tider, skönt att slippa se (och höra) skiten...
I går var det dags för längre pass. Vädret ok, när jag gav mig iväg ut. Halv 4 på eftermiddagen, lagom för dagsljus hela vändan. Lite trögt första km, sen rullade det på bra... trodde ja... vid 3km, började de snöa. Inte lite heller. Kramsnö, som byggde upp under isbroddarna. Efter 4 km, halvvägs, vände jag hemåt, samma håll som jag kom ifrån. Och då fick jag banne mig bita ihop. Vinden slog mot mig, snö från alla jäkla håll. Fy fasen. Som värst ute vid stora vägen som jag korsade vid 6,5 till 7 km. Så fort jag kom i lä, var jag tvungen att stanna och hämta andan lite. Sen bara att kämpa på hemåt. Strax över 8 km. Ett riktigt härdande pass. Inte så skoj precis, men kommer göra vårlöpningen så mycket mer njutbar! Total löpning föregående vecka ; 17,3 km.

Idag blir det jobb, jobb och en promenad framåt kvällen.
Barnen har sportlov, passar väl bra med snö och minusgrader då.


Försiktig optimist

5 februari 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Så där ja. Januari försvann i ett nafs.
Helt obestämbar vinter, ställer till det lite med klädval vid löpning. Men förra veckan var riktigt bra. Ökar distansen nu igen. Igår kväll var det -10, nästan vindstilla och typ 2 cm snö. Totalt lite över 14 km, under veckan. Fantastiskt med andra ord!
Ökar på distansen och om 2 månader lite tuffare intervall/backpass.

Har lagt upp planerna för året vad det gäller lopp och resor. Småjusteringar kan det bli.
Vårruset
Göteborgsvarvet
Color obstacle race
Änglamilen
Tjejmilen
Medoc marathon eller New York marathon.

Blir det inte New York marathon, så blir det antagligen Run Disney i januari 2019. Blev så sugen när jag såg detta event som är i flera dagar i Florida. Dock begränsat med startplatser, som vanligt. Men ursnygg medalj och häftigt event. Tänkte satsa på 4 lopp då: 5 km, 10 km, halvmara och avsluta med maraton. Galet jag vet! Men va fasen lixom!?

Nytt år, nya Utmaningar

26 januari 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Så där ja. 2018. Oj oj oj..
2017 hann jag med mycket. Men hann lixom inte smälta alla intryck.
Mitt nyårslöfte blir att tacka nej oftare, prioritera lediga helger utan något inbokat (förutom löpning och promenader förstås !).
Jag har inte druckit alkohol sen min födelsedag i början av januari. Vilket jag mår bra av, så klart.
Äter nyttigare nu. En massa frukt, bär, grönsaker. Energishot på morgonen och smoothies av olika slag. Mår kroppen (och knoppen) toppen av!
Lopp planerad i år:
Göteborgsvarvet
Vårruset
Tjejmilen
Medoc marathon
Och kanske nåt lopp till.
Ska vara bättre förberedd i benen inför maran i år. Minst 3 rundor över 30 km i sommar. Långrundor sliter, men måste vänja kroppen.
Ska bli underbart år!

Årets roligaste lopp!

6 november 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

Run for your lives, High Chaparral i lördags.
Första loppet jag lyckats få med min man på.
Det var lite läskigt i början av loppet, när man inte riktigt visste vad som väntade...

Min långa text försvann!!!

Men roligt lopp var det iaf.
Jagade av zombier, typ...

Mina 3 liv rök, så jag fick en Infected medalj.

Nu väntar nya res och löpöventyr. Rapport kommer.

Säker i löpspåret

25 oktober 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

Har funderat lite på det där med ensamlöpning. Jag är ju ute i ur och skur. Nu mest skur känns det som... mörkt och eländigt. Möter oftast inte en människa. Möjligtvis nån tapper hundägare som måste ut.
Men har jag nånsin känt mig otrygg? Nej, faktiskt inte.
Den enda gång jag kanske tyckt det varit läskigt är när jag körde korta intervaller i motionsspåret, som har belysning. Mötte då en "snubbe", som promt skulle prata med mig. Men jag gjorde det ganska klart för honom att jag var där för att träna, inte konversera eller dejta.
Undviker numera motionsspåret till förmån för andra rundor. Och där möter jag som sagt sällan någon. Jo en och annan förstås.: Kossor på ängarna, ett och annat rådjur. Herr och fru hare. Älg har jag stött på (håller mig på avstånd..) jag har hört vildsvin, de håller sig som tur är borta.
Men trygg känner jag mig. Och med den känslan fortsätter jag jogga ensam.

Ha en underbar löphöst!

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!