Marie Cnattingius

Bor i ett mindre samhälle i västra Småland. Delar hus med man och 2 barn. Började min hälsoresa efter småbarnsåren. Har främst satt min motivation/drivkraft/mina mål med träning genom att medverka på olika lopp. Några Tjejmilenlopp, Göteborgsvarv har det blivit. Allteftersom har olika skador satt lite käppar i hjulet, var därför angelägen att hitta en alternativ träningsform, förutom löpningen. Tränar nu Crossfit också som ett komplement! Försöker kombinera hälsa, kost, träning, familjeliv, arbetsliv på ett sätt som funkar för mig och min familj!

Marie Cnattingius

Finputsa formen

3 april 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

Inte många veckor kvar till årets första långa utmaning...
Halvmara i Stockholm denna månad. Min förkylning ( och ok, latmasken också), satte lite käppar i hjulen.
Men igår blev långpass av.

Det var mulet hela dan, så jag tog på mig tunn långärmat och en luvtröja över. Det var inte ett bra beslut. Gör precis när jag kom upp, visade solen sig. Och det blev varmt! Jättevarmt. Tur jag hade ryggsäcken med, la ner mössa och banderas efter 1 km redan.
Jag tog lite gåpauser, varannan km. Ganska lagom. Grusvägar mestadels, också bra för knän.
Mellan 12-14 km var det trögt. Då var det de tuffast backarna. Både upp och ner.
Men relativt njutbart ändå.

Så 18,6 km (varav typ 1 km gång), in på kontot. Ont i vader, låren men annars inget ont. Känns lite i knä i och för sig, men inget anmärkningsvärt.
Klarade mig dessutom utan "skogsbesök", det var ju bra. Inte ens kissepaus. Fast det berodde nog på värmen.

Nu blir det inga mer långpass innan loppet. Nästa helg längsta på 12-13 km. Vill inte slita på benen.

Efter halvmaran, blir det vila nån vecka från långa distanser, sen dax för ännu längre rundor. Men riktigt långt kommer jag bara jogga, 1 gr/månad. Innan början av september ska jag vara uppe i 36-38 km, hade jag tänkt.

Denna veckan blir det Crossfit och nån löprunda.
Härligt att vara ute nu, inga knott, flugor eller älgloppor nu inte!

Boot camp delux

18 mars 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

Vi inledde mars månad med en riktig kick off...
Träningsweekend i Torekov. Massa träning under 2 dar och dessutom tid för spa och god mat. Vi hade verkligen tur med vädret också . Vårsol och ganska angenäm temperatur.
Les mills grit, WOD, Endurance (löpning ), Sandball, core mm mm.... jobbigt var bara förnamnet. Men så skoj !

Det ingick en kroppsmätning: Check me. Det var intressant och tankeväckande .( Jag vet att jag väger för mycket, tack för den lixom...) Jag har bra med muskelmassa och är stark. Men för mycket fett på kroppen. Suck. Så när jag kom hem, laddade jag ner en app för att hålla koll på vad jag äter. Och kunder konstatera snabbt: jag äter för lite och fel! Bot och bättring: mer mat! Helt ok.

Sen har jag gjort en förändring till. Tränar ganska mycket idag. Men: jag sitter mycket under vardagarna. Behöver jag inte göra. Jag har nu höjt mitt skrivbord och stått och jobbat. Dessutom alltid nån aktivitet efter jobbet. En PW på 30 minuter är det minsta gör jag.
Ska bli spännande att se hur kroppen och knoppen svarar på detta!
Tänkte göra en ny resa i oktober och göra ny kroppsmätning.

Tyvärr en släng av halsont, lättare förkylning nu. Blev ändå en löprunda igår kväll. Ganska lugn och inte så långt ( 7 km).

Idag är det lördag, och vi ska testa curling i Jönköping! Hjälm ingår tydligen, kan nog vara bra.

Vårkänslor, långpass och maskinhaveri

25 februari 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

Ytterligare en arbetsvecka avklarad. Har nu övergått till fastanställd, varit provanställd i 6 månader. Känns befriande. En börda mindre på axlarna. Trivs väldigt bra på mitt jobb, känns som om jag funnit rätt nu. Få förunnat, så jag känner mig priviligerad!

I måndags havererade tvättmaskinen. Suck... så maken beställde ny, den kom hemlevererad igår eftermiddag . Har inte hunnit installerat den ännu dock . Jag och gubben ska iväg på hotellövernattning och konsert ikväll, så det får bli söndagsjobb att tvätta ikapp .

Långrundan förra helgen: nu uppe i över 16 km. Sakta men säkert drygar jag ut sträckan.

I veckan skulle jag ut på en 8 kms runda. Storm ute... men jag gav mig iväg ut. Det var ett jobbigt pass. Så 8 km blev 6, kändes som 10...

Igårkväll drog jag iväg på milarunda. Så härligt var det! Stjärnklart, vindstilla och perfekt underlag. Inte en människa (eller djur) mötte jag . Otroligt bra löpkänsla hela vägen!

Härligt att gå upp nu på morronen, när det är ljust. Längre dagar, gillas!

Investerat i ny sport-bh. Och den är verkligen kanon. Hopplöst att hitta nån bra. Blev en Shockabsorber. Ganska dyr, men helt klart värd det !

Ha en bra helg, nu drar vi till Skåne och möter våren!

Långpass blir längre

5 februari 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

Planen fick ett litet avbrott i veckan.
Mådde väldigt dåligt under min runda i tisdags, fick ge upp och bara ta mig hemåt... feber, magont, illamående under några dagar. Bara att ogilla läget och ta nya tag efteråt. Så i går blev det en kort runda om ca 5 km, väldigt sakta och försiktigt. Kändes ok.
Sen åkte vi iväg på hotellweekend till Helsingborg, skönt med lite paus emellanåt. Gjorde dock ett misstag i mitt alkoholintag... har inte druckit på 4 veckor, och efter några glas vin, sa min mage tack för sig. Att man inte lär sig! Jaja, efter att ha haft närkontakt med toan på en pub mådde jag bättre. Så kvällen blev inte förstörd iaf!

Matuppladdning: Hotellfrukost idag, sen en sallad på Biltema ( av alla ställen...), sen några pannkakor vid hemkomst.

Vid 17.30 kom jag iväg ut. Pannlampa och nya ryggan med! Ganska blåsigt , mörkt ( så klart ), halkigt och lätt snöfall. "Perfekt" löpväder ....
Tog mig runt 14 km, helt ok runda. Sakta och relativt njutbart . Ryggsäcken var kanon: lätt, inget skumpande alls. Det följer med på långrundorna framöver !
Och inget magknip, endast nr 1, det gillar jag.

Denna veckan fullspäckad med jobb. Ska bli skoj! Nya projekt på gång, andra ska avslutas .

Några löppass den kommande veckan och så Crossfitpass ( ingen CF förra veckan, få tränaren var sjuk)

God träningsvecka på er !


Stjärnornas krig

30 januari 2017 | Bloggar – Marie Cnattingius

I helgen blev det 2 rundor. Båda i sakta mak. I lördags underbart väder, fast mörkt. Igår däremot riktigt skitväder. Innan jag kom i väg ut var klockan 19... men långrunda var planerad och då blev det.
Stora snöflingor, motvind, halkigt och mörkt. I pannlampans sken, kände jag mig som i Star wars... fast jag sprang knappast i ljusets hastighet, snarare snigelfart. Mådde ibland lite illa, när ljuset flimrade framöver mig. Som tur var, lättade snöandet efter nån km.

Totalt i helgen : 19 km, ca ungefär....

Idag vilodag från träning. Imorgon väntar Crossfit.

Och jag har justerat lite i mitt träningsprogram för Maraton. Ska ju medverka på halvmara i april, så jag trappar ner 2 veckor innan dess och sen kör jag på med långpass igen!

Investerat i en Löparryggsäck också. Ska jag jogga långt, måste det till annat än midjebälte, gillar inte det .

Gilla Allt om Löpning på Facebook!