Marie Cnattingius

Bor i ett mindre samhälle i västra Småland. Delar hus med man och 2 barn. Började min hälsoresa efter småbarnsåren. Har främst satt min motivation/drivkraft/mina mål med träning genom att medverka på olika lopp. Några Tjejmilenlopp, Göteborgsvarv har det blivit. Allteftersom har olika skador satt lite käppar i hjulet, var därför angelägen att hitta en alternativ träningsform, förutom löpningen. Tränar nu Crossfit också som ett komplement! Försöker kombinera hälsa, kost, träning, familjeliv, arbetsliv på ett sätt som funkar för mig och min familj!

Marie Cnattingius

Sköldpaddefart

24 april 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Helgen som var, var varm... i lördags mycket blåst, och då fanns inte tid för långrunda.
Men i söndags var jag lagom taggad. Typ...
Ryggsäck, flera småflaskor med vatten och diverse tillbehör. Dvs våtservetter, mp3 spelare och massa tilltugg i form av nötter, russin, torkad frukt och salta kex.
Det var typ 22-25 grader. Konstigt känsla. För typ 1 månad sen 12-15, minus!
Lugnt och fint. På grusvägar och långa backar. Gåpaus vid behov. Några selfiebilder, så klart!
Kändes ok typ hela vägen. Magen funkade hela tiden också. Men för lite vätska med. Så sista 2 km inget att dricka. Alltid knepigt med ”lagom packning ”.
Lite över 16 km. Inte snabbt precis, men känslan var god.
Nu väntar lite intervallpass, nåt längre pass veckorna framöver och sen Göteborgsvarvet som sagt.
På lördag tänkte jag köra 3 x 8 km. Dvs morgon, middag och kväll 3 pass . Lugnt och fint, men ändå stressa kroppen lite mer än normalt !
God löpning alla!

Spritter i benen!

19 april 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Längsta vinter sen jag började jogga (2011)... har det känts som iaf.
Latmasken har varit otroligt svår att besegra. Men det har emellanåt varit nästintill omöjligt att jogga eller ens gå ute. Drivor av snö. Dåligt skottat. Nej de senaste månaderna inte mycket till löpning.
Men från och med april, har det varit mycket bättre . Har hittat tillbaka till löpningen igen. Visst, det går inte fort. Men jag är ute och rör på mig. Stannar och stretchar om så behövs . Finns ingen anledning att stressa fram löpglädjen!
I helgen som var blev det en runda på 12 km. Kändes ganska ok ändå.

Och igår 5 km. Otroligt härligt väder ute. Inga knott och massa flugor ännu heller!
Så minst 3 rundor varje vecka nu framöver, varav ett långpass så är det bara att kämpa på mot maran.
Ja just det... Göteborgsvarvet om precis en månad idag. Men det löser sig nog. Siktar inte på nån bra tid, bara ta mig runt.

Plötsligt händer det!

2 mars 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Haft det motigt med motivation, ork, kraft... allmänt trött och sliten i kropp och själ.
Blev ju ingen gruppresa till Medoc marathon i september, tappade sugen på allt ett tag. Ja det var väl inte bara det, men det bidrog.

Så iaf, jag kollade runt lite på andra lopp. I nödfall Medoc själv,men inte samma sak....
Anmälde mig till lotteriet New York marathon. Vet inte om jag verkligen vill springa det, men va fasen lixom!
Tänkte inte så mycket mer på det. Fram till igår morse. Då skulle dragningen vara avgjord. Öppnar min mailbox på morgonkvisten...
som sagt, Plötsligt händer det!
Jag ska nu till New York och springa marathon ... som det kan bli!

Det var (inte) fint väder

12 februari 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Helg=långpass . Drygar ut sträckan och tidenjag är ute nu.
I lördags var jag hundvakt åt svärmors lilla yrväder . Några promenader under dagen,men först när vovven åkt hem, dags för löprunda . Kortare sväng, ca 4 km. Halv 9 på kvällen en lördag, är det ganska öde ute . Härligt ! Och nu i Mello tider, skönt att slippa se (och höra) skiten...
I går var det dags för längre pass. Vädret ok, när jag gav mig iväg ut. Halv 4 på eftermiddagen, lagom för dagsljus hela vändan. Lite trögt första km, sen rullade det på bra... trodde ja... vid 3km, började de snöa. Inte lite heller. Kramsnö, som byggde upp under isbroddarna. Efter 4 km, halvvägs, vände jag hemåt, samma håll som jag kom ifrån. Och då fick jag banne mig bita ihop. Vinden slog mot mig, snö från alla jäkla håll. Fy fasen. Som värst ute vid stora vägen som jag korsade vid 6,5 till 7 km. Så fort jag kom i lä, var jag tvungen att stanna och hämta andan lite. Sen bara att kämpa på hemåt. Strax över 8 km. Ett riktigt härdande pass. Inte så skoj precis, men kommer göra vårlöpningen så mycket mer njutbar! Total löpning föregående vecka ; 17,3 km.

Idag blir det jobb, jobb och en promenad framåt kvällen.
Barnen har sportlov, passar väl bra med snö och minusgrader då.


Försiktig optimist

5 februari 2018 | Bloggar – Marie Cnattingius

Så där ja. Januari försvann i ett nafs.
Helt obestämbar vinter, ställer till det lite med klädval vid löpning. Men förra veckan var riktigt bra. Ökar distansen nu igen. Igår kväll var det -10, nästan vindstilla och typ 2 cm snö. Totalt lite över 14 km, under veckan. Fantastiskt med andra ord!
Ökar på distansen och om 2 månader lite tuffare intervall/backpass.

Har lagt upp planerna för året vad det gäller lopp och resor. Småjusteringar kan det bli.
Vårruset
Göteborgsvarvet
Color obstacle race
Änglamilen
Tjejmilen
Medoc marathon eller New York marathon.

Blir det inte New York marathon, så blir det antagligen Run Disney i januari 2019. Blev så sugen när jag såg detta event som är i flera dagar i Florida. Dock begränsat med startplatser, som vanligt. Men ursnygg medalj och häftigt event. Tänkte satsa på 4 lopp då: 5 km, 10 km, halvmara och avsluta med maraton. Galet jag vet! Men va fasen lixom!?

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!