Sådant jag kallar mysjogg

10 februari, 2013

Alla befinner vi oss på olika nivåer. Vissa springer milen på sextio minuter och är nöjda med det. Vissa springer milen på fyrtio minuter och är inte nöjda med det. Andra tycker att 4:20-tempo är jogging och vidare tycker andra att 5:00-tempo är galet snabbt. Jag tycker det är tjusningen med löpning - alla är vi på olika nivåer och vi krigar på utifrån det - precis som det ska vara.

Vädret idag visade sig kanske inte från sin bästa sida, då solen lyste med sin frånvaro. Vad som dock var till min och Idas fördel som planerade långpass, var att vinden var näst intill obefintlig och det var bara ett par enstaka minusgrader. Och att vi dessutom skulle kuta en runda vi inte kutat tidigare gjorde faktiskt inte saken sämre, utan snarare bättre.

Så vi snörade på oss skorna och eftersom Ida inte förberett sig för löpning denna helgen och därmed inte packat med sig löparkläder hit, fick hon låna min gröna lumpenmössa och min löparjacka. För mig var hon lika söt som alltid. För henne själv såg hon sig som en nybörjare. Men vilken löprunda hon skulle göra (som "nybörjare")!

Vi drog ut och sprang upp i Strömslund, vidare på vägen mot Öresjö för att snabbt vika av på gamla vägen mot Vänersborg. En lång landsväg väntade, men sisådär fem kilometer senare hade vi även fixat den. Vi sprang förbi sjukhuset och vek sedan av in i skogen... på en totalt igensnöad skogsstig som var näst intill omöjlig att springa på med drygt 12 kilometer i benen. Vi vände och fortsatte hemåt på cykelvägarna istället, för att sedan pusta ut när vi kommit hem igen - 20,12 kilometer senare.

Det var en sån där skön jogg som jag kallar för mysjogg. Snittempot blev 5:26-tempo, vilket för oss är prat- och mystempo - precis som det ska kännas under ett långpass. Det är så skönt när man har ork och energi att springa lite längre och ändå inte känna sig helt slut efteråt. Vi kramade om varandra, gav varandra en puss och tackade varandra för att vi hade kämpat oss genom hela rundan. Nu mår man!

 Nu håller vi helg med gott samvete.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!