"Jag hinner inte"

11 februari, 2013

Jag ska nu försöka att inte trampa någon på tårna. Nej, jag har inga barn. Nej, jag har inga djur. Jag har visserligen ett heltidsjobb men utanför det är jag fri att göra som jag vill. Men jag tycker mig alltför ofta se och höra "jag hinner inte träna". Visst kan det vara så under vissa dagar men när det gått en månad...

Jag kommer precis från gymmet. Jag var på jobbet klockan 6:45 för att lämna av mina matlådor. Jag hade träningskläderna på mig innan jag åkte hemifrån. Jag var nere i gymmet och började hoppa hopprep klockan 6:55. Ett gympass behöver inte ta mer än en halvtimme! Jag var uppe på kontoret igen klockan 7:45. Jag börjar jobba klockan 8:30.

Det här med "jag hinner inte träna". Vad handlar det om? Vad väljer man istället? Allas dygn har 24 timmar. Har man barn och familj eller annat att ta ansvar för, som inte klarar sig självt, så är det klart att det blir svårare. Men det går. Planera! Samarbeta med din partner eller ta hjälp av släktingar och vänner om du är ensamstående? Be någon passa det djur som inte kan vara ensamt i två timmar och inte kan följa med. Gör ett schema över ditt dygn! Någonstans finns väl en timme eller två som är tomma?Man kanske inte hinner träna varje dag, men man hinner träna ibland. Bara man har gjort ett schema, så man ser när det är man hinner. Effektivisera tiden, så att när du är hemma med dina barn så är du verkligen där med dem. Om du har tre timmar då hela familjen är samlad en tisdagskväll så finns det saker att göra, jag vet. Men planera de tre timmarna. Säg till din familj "I en timme fixar vi med mat, disk, och tvätt. Alla hjälps åt. Sedan går jag och tränar i max en timme. Sedan kan vi mysa och umgås ordentligt den sista timmen innan vi ska sova." Det är skillnad på att umgås och att umgås. Ska du köra barnen till fotbollsträningen? Stanna på träningen och träna själv. Visst kan det vara svårt med fantasin ibland. Hjälps åt. Var fyra-fem föräldrar som hjälps åt att var fjärde vecka hitta på en halvtimmes program? Istället för att åka fram och tillbaka och hämta och lämna. Passa på att göra något av den där tiden.

Som sagt kanske jag trampar på ett par tår. Jag kanske inte alls vet vad jag pratar om. Och kanske finns det fler som är som jag? Tidspessimister. Jag tänker "jag hinner inte på en timme". Därför planerar jag alltid in minst en och en halv timme, ibland två. Blir jag klar snabbare är det jättebra, men jag vill inte stressa runt min träning. Jag vill inte behöva komma in från en löprunda och tänka "jag hinner inte stretcha" eller "nu måste jag skynda mig att duscha". Jag vill kunna ta det lugnt. Med morgonens gympass kunde jag ta det lugnt och ändå vara klar på en timme. Det var hårt. Minska vilan mellan övningarna så hinner du mer träning... Det var också väldigt gött att vara tillbaka! Nu är jag redo för en dag på jobbet.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!