Kamera för löpning

11 februari, 2013

Håller på att sondera marknaden på en kamera som man kan ha med på löpturen. Har insett att den kompaktkamera jag för närvarande inte gillar kylan, främst är det batteriet som säger ifrån.
Vad ska man ha för kamera då? Det finns en uppsjö med olika alternativ och i olika prisklasser. Mitt första 'problem' är att välja om den ska vara riktigt liten utan display eller ska det vara en ruggad kompaktkamera? Har hittat två märken på kamera utan display och som man kan bära i en sele på bröstet eller som en pannlampa. Det är då GoPro och Liquid Image som skulle kunna passa mig. PreTandamässigt är det ganska lika, dock är GoPro dryga tusenlappen dyrare. Vad får man för den?
Om man tittar på de kompaktkameror som är framtagna för att tåla kyla, väta och mera omild behandling, så har de flesta kameramärken en eller flera modeller. Det är bara att bestämma vad man vill betala så finns det flera alternativ. Det som talar för en kompaktkamera är att man kan se vad man tar kort på och blir då mera lättanvänd. Nackdelen är då storlek och vikt som då ökar. Vi får se vad det blir, än så länge är det på planerings-/funderingsstadiet.
Det lättaste vore om man skulle bli sponsrad med en kamera så slapp man böket att välja. Ingen återförsäljare av kameror som är sugen att hjälpa en stackars bloggare?
Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!