planeringsfreak? jag? näeh...

12 februari, 2013

Jag är egentligen ingen planeringsmänniska. Semestern blir oftast ad hoc och helgplanerna visar sig oftast på lördag morgon. Storhandling är inte riktigt min grej och jag lyckas (tyvärr) ofta med dubbelbokningar. På jobbet är jag organiserad ut i fingerspetsarna dock. Det skrivs listor, fylls i kalenderpåmminelser, läggs i pärmar och sorteras i absurdum. En balans som fungerar - förhållandevis.

...när det gäller min löpträning så är jag likadan - antingen vet jag inte ens hur länge, snabbt eller vart jag ska springa när jag kliver utanför dörren eller så har jag memorerat en utförlig intervallserie som ska utföras exakt på metern eller sekunden. Följer jag ett schema inför ett visst lopp så vet jag i och för sig flera veckor i förväg hur ett specifikt pass ser ut, men springer jag bara för nöjets skull så kan det bli nästan vad som helst.

Sommarens och höstens lopp närmar sig snabbare än vad man tror och det är dags att ta sig i kragen och få till lite ordning igen...

Kvällens löppass blir till exempel 3-2-1-intervaller med tre minuter strax över komfortzon, två minuter på ansträngande nivå och en minut i.. ja, fullt ös helt enkelt.

...men vi får väl se om planeringen håller.

PS) vill du läsa mer om intervaller? Kolla in Allt om Löpnings artikel!

Taggar

Intervallerlöpning

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!