Dvärgkanin!

13 februari, 2013

 

Återbesök hos kiropraktorn idag och det mesta sitter som det ska nu, höger höftböjare är åter i tjänst, jag är nästan helt rak och låsningen i käken har släppt sitt grepp. Men ett annat liiiiiitet problem blev smärtsamt uppdagat – min andning!

Min kiropraktor liknande min andning med hur en skitskraj dvärgkanin andas, med andra ord på tok för snabbt och för ytligt. Försökte verkligen få ned andningen i magen men det gick inte, väldigt läskigt. Vet att det har att göra med att jag det senaste halvåret varit väldigt stressad, haft en hög arbetsbelastning och kanske inte alltid (läs aldrig) lyssnat på min kropp. Jag har kört i 190 och gasat järnet och det får jag sota för nu. Genom att andas så pass ytligt och snabbt som jag gör så drar jag ca 20 000 fler andetag om året än någon som andas mer med magen. Det är sjukt mycket energi som jag lägger på att bara andas när det går att göra på ett mycket mer energieffektivt, harmoniskt och skonsamt sätt.

Så nu ska jag öva på att andas, hur sjukt låter inte det?! Men tydligen mycket nödvändigt för mig, så minst 4 gånger om dagen ska jag lägga mig ner, slappna av, dra 10 djupa andetag hela vägen ner i magen och på så sätt lära min kropp att ta djupare andetag i varje andetag.

Kom igen kroppen, nu lär vi oss att andas!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!