Ett kraftigt prov

16 februari, 2013

Ja, det var några dagar sedan jag skrev. Men, ja, jag lever faktiskt. Nej, jag har faktiskt inte tagit på mig löparskorna och sen sprungit vilse. Nej, jag har egentligen bara haft så mycket annat för mig att skrivandet har kommit i tredje, kanske till och med sjätte, hand. Men nu är han (läs: jag) alltså tillbaka! Och vad har jag att delge er, tro? Jo, jag tänkte kort berätta om ett kraftigt prov.

"Ett kraftigt prov?", tänker du. "Ja, ett kraftigt prov", säger jag. "Ett kraftprov helt enkelt." Nu börjar det kanske ringa klockor i era huvuden och ni tänker "Aha, han bor i Trollhättan och i Trollhättan mitt i sommaren går löptävlingen Kraftprovet!" Ni har så rätt! Och igår var alltså dagen då vi skulle ta oss igenom den rundan.

Igår var det ungefär samma väder som idag och samma väder som i förrgår och samma väder som dagen före det... Det var mulet, det var grått och det var ett väder som bjöd in för allt annat än löpning. Men som tur var så hade jag Ida här och då går det alltid så mycket lättare att ta sig ut, då man faktiskt får sällskap på sin tur i löpardojjorna. Så vi klädde på oss våra löparuniformer och sen rätt vad det var så var vi utanför dörren. Vad hände där liksom?

Hur som helst så satte vi fart ner genom stan och fram till starten av Kraftprovet, för att sedan påbörja vår resa genom de 11,6 kuperade kilometerna. Första backen gick bra, första svängen vid rondellen gick bra, men sen... Sen gick något väldigt snett... Vi sprang fel! Det blev en omväg på sisådär tvåhundra meter! "Dramatik!", tänker du. "Äh!", sa vi.

Där efter höll vi oss på rätt väg hela vägen och höll ett helt okej femtempo (~5:02 min/km) sett till hur kuperad och snöig den sträckan faktiskt är/var. Väl nere vid 'mållinjen' var det bara att fortsätta lubba på i form av att ta sig förbi alla övergångsställen, busskurer och pensionärer. Och sen rätt vad det var så stod vi där vi började, utanför huset - 13,66 kilometer rikare och en kropp som kände sig betydligt piggare och starkare än när vi startade.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!