Jag är uppföljd

25 februari, 2013

 

Måndag och business as usual, leda pass! Men inte riktigt som usual, idag skulle jag bli uppföljd.  En gång om året så blir vi friskis instruktörer kvalitetssäkrade genom att en så kallad uppföljare kommer från föreningen och ser vad vi egentligen håller på med under våra pass.

Vi lägger ju själva vår musik och sätter egna rörelser till våra pass, men vi har ändå riktlinjer att följa gällande hur ett pass skall vara uppbyggt. Hur lång en uppvärmning ska vara, hur lång styrkedelen är, att man varvar ner ordentligt, att konditionsdelen ligger på rätt antal minuter, att BPM på musiken stämmer överrens med rörelser osv. De tittar även på hur man är i ledarrollen, förbättringsområden och styrkor.  Man kan välja om man vill att uppföljaren skall vara med på passet, sitta bredvid, titta på och filma. Sist jag hade en uppföljning blev jag filmad…..det tog nästan ett år innan jag kände mig kaxig nog att sätta på den DVDn och se mig själv hoppa runt, högröd i ansiktet och med något galet i blicken. Nej, alltså man är ju inte direkt snygg….… Så denna gång valde jag att ha uppföljaren med på passet och få feedback utifrån det.

uppfoljning

 

Fick inte höra något revolutionerande, hon tyckte att jag hade ett väldigt bra pass av det lite tuffare slaget, att jag kändes väldigt trygg i min ledarroll och att jag sprider glädje. Jag skulle kunna finslipa på styrkedelarna och övergångarna i uppvärmningen men det var ingen big deal. Alltid kul att få feedback på det man gör och jag försöker alltid plocka med mig något för att fortsätta utvecklas.

Såg  ett vårtecken idag, lyckan av att se små gröna ”musöron”….

kvist

...sen att det var på Hemköp i inplastat format kan vi ju bortse ifrån, törstar så efter vår nu att jag tar vad som helst som ett tecken på värme och sol!!!

Vintern: Jag gör slut nu!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!