Solskensjogging och lopp i april

1 mars, 2013

Nu har jag äntligen kommit hem efter en lång, men fin, dag. Den där solskensjoggingen jag skulle tagit redan i onsdags blev uppskjuten till torsdagen. Jag hade jätteträningsvärk och det var ingen sol. Träningsväskan kvar på jobbet till torsdagen. Men så var det samma sak igen. Ingen sol och ont i fötter och knän. Skräp! Men idag... Oj, oj, oj - vilken sol!

Jag hade dock lite väl höga förväntningar. Jag såg ju att det skulle blåsa också, samtidigt som det inte är många plusgrader. "Jaja", tänkte jag. "Det är ju sol!". Och visst var det sol... Men den där klassiska Göteborgsvinden gjorde det den är bäst på och blåste nästan ner mig när jag sprang längs kajen. Kall, var den också. Och när jag skulle välja väg vid järntorget tänkte jag att Övre Husargatan säkert är ett dåligt val eftersom det pågår vägarbeten. Vägarbeten, torr sand och massor av blåst kan inte bli bra. Men jag chansade. Dålig idé. Vid ett tillfälle blev jag tvungen att stanna för att jag inte kunde titta alls. Halvlånga sträckor sprang jag och blundade, och jag tror att jag blinkat mer den här joggingrundan än jag vanligtvis blinkar på tre dagar... Har även halva näsan full av sand och det knastrade lite när jag åt lunch. Fräscht!

En annan sak som stör mig är att när jag sist sprang i 6:00-tempo var det skönt och jag hade en relativt låg puls. Idag hade jag hög puls och det var jobbigt - men jag sprang ändå inte snabbare än då. Det stör mig. Det betyder ju att jag är i sämre form nu än för en vecka sedan. Suck.

 

 

Oj, så negativ jag låter. Jag har inte sagt att jag stora delar av rundan sprang och log stort... Våren är på väg. Och för första gången på flera år längtar jag till våren... Välkommen fram, och älskade vinter - vi ses igen!

Under våren kommer jag även att springa ännu ett lopp. Göteborgsvarvets Premiärbana är gratis och går den 13 april. Som det låter är det den första bansträckningen för Göteborgsvarvet man springer, alltså 2,1 mil ungefär. Följ med du också! http://www.facebook.com/Goteborgsvarvet1980?ref=ts&fref=ts

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!