Långpass i vårsolen

3 mars, 2013

Oj, så underbart! Jag har precis långpassat i solen. Jag var lite rädd att jag var underklädd, men det visade sig snabbt vara helt perfekt.


Jag inledde dagen med Vasaloppet, såklart. Det är tradition. Jag har knappt sovit inatt men vaknade ändå halv åtta. Så jag bytte sängen mot soffan och laddade med stora kannan kaffe och vattenbaljan.

När jag tog tåget in till Göteborg, vid halv ett, trodde jag att jag hade gjort bort mig. Jag skulle ha solen i ryggen på vägen hem, frös lite och det skulle bli hård motvind. Men det visade sig snabbt vara helt okej. Lite kallt i början men jag blev snabbt varm. Nu har jag preics kommit in och mina öron bränner, bränner, bränner. Tänk om jag bränt dem i solen?! Hur ironiskt vore inte det, på första passet utan pannband? Lite missnöjd med att inte ha solen i ansiktet - jag vill ju ha fräknar!

Jag hade bara Helly Hansens Dry underställströja och en lätt-lätt vindjacka från Craft på överkroppen. Men så hade jag även vätskeryggsäck (för första gången!). Den värmde ju också, så jag blev inte kall. Att springa med vätskeryggsäck var skönt. Jag övade mig även på att äta. Jag hade med mig 55 gram Snickers som tog mig en kvart att äta upp. Drack även lite hallonjuice från Brämhult. Gott, gott, gott, men kladdade lite på ljusgrå ryggsäck så nu hoppas jag att det går bort!

Jag sprang 15 kilometer och trots att jag snittade på lite för hög puls kändes det ändå bra hela vägen. Jag hade sällskap av Soran Ismail (som för övrigt är i Göteborg just idag) och som dessuotm pratade om min hembygd Norrtälje. Ironin. Det kändes lite konstigt... Det är skönt med "sällskap", någon som håller tankarna på annat. Hela radioprogrammet slutade dessutom med massor av skratt. Att skratta och ha hög puls samtidigt är inte lätt - men kul! Så det var skönt, jag hade trevligt sällskap och massor av sol. En riktigt grym runda med andra ord!

 

 

 

Nu ska jag in i duschen och sedan ska jag lägga mig på soffan resten av dan.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!