Fick en fråga

7 mars, 2013

Jag var på öppna förskolan i förrgår med minstingen. Satte och snackade löpning med några andra föräldrar. Bland annat en man som jag snackat med några gånger och som också gillar löpning. Han är helt såld på barfotalöpning! Det är grejen tycker han. Nu har han fått Gubbvad och hade ryggskott för någon vecka sedan, så jag vet inte om det är vägen till sanningen för honom. Kanske borde han ta det lugnare med övergången till minimalistisk? Vad vet jag, som springer både på häl och mittfot.


I alla fall, UTMB och ultralopp kom på tapetern. Fick då frågan hur länge man behövde träna för ett ultralopp? Vad svarar man på det? Jag förklarade att jag sprang mitt första Marathon  2001 och 2009 gjorde jag mitt första ultralopp. Det tog till 2011 innan jag passerade 100km-gränsen. Är det något vettigt svar på frågan? Nej, egentligen inte, jag vet inte vad som är "normalt" att man bör tränat innan ett långt ultralopp. Kanske någon som vet vad som är rekomenderad dos? Anledningen till att jag väntat till 2009 var att längre distanser över maradistansen på asfalt inte lockade innan. Körde under tiden en hel del bergsorienteringstävlingar som totalt höll på 10-14timmat, fördelat på på två dagar. 


Jag ska fundera på om jag kan svara honom på ett mer utförligt sätt senare. Tar som sagt gärna mot åsikter, synpunkter, fakta mm i frågan

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!