Nybörjare igen - dags att skaffa cykel och börja från början

6 mars, 2013

Inlagg-Cykel

Eftersom jag har anmält mig till en halv ironman i samband med Vansbro Triathlon i början av juli, så vore det ju listigt att:

  1. Ha en cykel
  2. Ha rätt utrustning och tillbehör
  3. Ha cyklat på cykeln
  4. Ha hunnit lära mig något...

Med andra ord är det dags att bli nybörjare igen för jag vet ytterst lite om racercyklar för landsväg, varken om själva cyklarna eller cyklandet. Det jag har cyklat på sen jag kan minnas är mountainbikes och någon gammal damtralla. Så det här ska bli spännande, en tekniksport minsann! 

Cykel-KuggarDet känns som väldigt kort förberedelsetid, och tyvärr har jag lagt ut så mycket pengar på lopp och träningsutrustning under vintern och förra säsongen att det kommer bli en snål budgetstart på cykellivet. Men det får funka, det är benen som får betala det priset antar jag...

Förutom utmaningen med racercykel så känner jag viss nervositet. Jag har ju bara genomfört ett enda triathlon någonsin, den kortaste distansen och med mountainbike. Nog för att jag springer och simmar regelbundet, men att gå från det till en halv ironman med 90 km cykel kanske inte var det listigaste. Men desto mer utmaning, eller hur?

Till helgen ska jag ut och titta på alternativ till cykel, och lära mig mer om alla märken, termer och prylar - håll tummarna för att jag hittar min cykelkompis!

banner-tio-kronor-i-timmen_530

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!