Dumma löpskor!

12 mars, 2013

Har ju som jag berättat tidigare just börjat med min löpträning. Har en längre tid tränat mycket men löpning, nope. Det här med löpskor är ett mysterium för mig och jag började lufsa runt med mina lågprisskor från Intersport. Hela 280 riksdaler var lagt på dem. 

De har funkat riktigt bra, inga känningar i knän eller fötter utan kroppen har utan problem (hmm) gått från 2 km löpning till 17 km löpning. 

Men men, jag kände att för säkerhets skull ville jag ha ett par skor anpassade för mig och mitt steg. Vill inte upptäcka i juni att knäna slår ifrån och jag står där utan tid för återhämtning innan loppet. 

Så jag drog ner till löplabbet för att prova ut ett par bra skor. Några alternativ och ett par löpturer på bandet senare gick jag hem med ett par fina New Balance. 

 

Gissa om lyckan dog fort när jag första rundan kände av hälen... andra rundan kände jag av knäna... tredje likaså... Tog en promenad med dem... samma där. Ont! 

Som tur är har jag i min vänkrets en ortopedingenjör, bästa Cissi som gärna tittade på skorna/mig. 

Hon satte snabbt "diagnosen" korta hälsenor vilket var dumt med tanke på att det var ett par platta skor jag fått med mig hem från löplabbet. Ett ilägg sattes i och jag fick ta en runda för att testa. 

Kände inte ett dugg! På fredag blir det helt klart en vända tillbaka till löplabbet. Bakläxa! Inte ok att bara ha fokus på ev snett steg, ett stelt eller felaktigt steg kan se ut på flera sätt. 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!