Fredagsenergin

15 mars, 2013

Jag försöker att mitt i veckans sista arbetsdag utföra någon form av träning, så att eftermiddagen inte blir så himla lång och orkeslös. Idag, precis som de flesta gånger, blev det en löprunda. Denna gång i solljuset i fina Göteborg.

Dagen började dock med att jag släpade min cirka 20 kilo tunga träningsväska till jobbet. Jag har köpt en väska med axelremmar på, så att jag kan bära den som en ryggsäck. Mina magmuskler fick sig en ordentlig omgång på vägen från tåget till jobbet. Jag kan ju inte gå framåtlutad som om jag har en puckel på ryggen, men för att kunna stå rakt måste magmuskler aktiveras. Fin carioträning! Fick även känna på hur det vore om jag vägde sisådär tjugo kilo extra. Och visst är det lätt för mig som är lätt att säga att det bara är för tjocka människor att träna så blir de smalare. Men i ärlighetens namn - om jag hade vägt tjugo kilo till hade promenaden till och från jobbet slagit ut mig. Gosh, vad det var jobbigt! Anledningen till att träningsväskan var så tung var för att jag fyllt den med en vinterjacka och duschgrejer. När jag väl suttit på jobbet en stund insåg jag att jag ändå måste släpa halva väskan hem igen. Löparskorna ska jag ju ha på mig när jag åker hemifrån imorgon. Löparvantar och buff likaså. Beslutade mig för att ta bilen in imorgon, för att hinna med allt som ska hinnas med, och hämta upp sakerna imorgonbitti. Jag som brukar vara så himla bra på att planera...!?

Jag är off topic. Idag tog jag i alla fall en kort runda, men betydligt snabbare än jag brukar springa. Det blev inte ens fyra kilometer, men jag blev trött. Det är huvudsaken? Imorgon är det ju långpass så jag ville ha fredagspasset till ett skönt pass, mest för att komma ut i solen och ladda energi inför eftermiddagspasset på jobbet. Såhär såg det ut;

 

Ikväll har jag och E planer på att gå och lyssna på jazz. Oddsen på den? Höga. En kompis spelar, och varför inte? Men vi får se om vi orkar efter middagen. Vi ska båda ska upp tidigt imorgon. Han ska iväg från stan 6:45 (alltså runt kl 6 från mig) och jag ska långpassa med Tjejmarathongänget och vill orka med det. Men nu ska vi iväg och äta. Gott, gott!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!