Återhämtning

22 mars, 2013

 

Genom en ledarutbildning jag går via jobbet fick jag göra en energianalys, något jag aldrig gjort förut men som känns som en väldigt vettig sak. Syftet är att få en bild av vart man läcker energi, vart gör du av med mer energi än vad som är nödvändigt? En vettig fråga att ställa sig både på arbetet, på fritiden och gällande träning för att få en balans och optimera sin energi på bästa sätt.

 

 75% med min kropp stämmer mycket bra, 25% stämmer bra när det kommer till energi.


Blev väldigt stolt över mitt resultat gällande kroppen, jag verkar ta god hand om den och det är ju kroppen som är vårt verktyg i allt vi gör. Fungerar inte den så blir livet betydligt tuffare och mer slitsamt.

 

Energiområden: Kroppen, känslan, tanken, själen och återhämtning. Mörkblått indikerar ett stort läckage av energi.


Det enda området som jag verkar läcka energi på är min återhämtning, den mentala återhämtningen. Jag tar mig inte tiden att stanna upp, reflektera och återhämta mig efter hektiska perioder. Det hade jag redan på känn så det ska bli ett av mina mål för det här året, ge mig tid att återhämta mig! Tror jag de flesta skulle må bra av att göra i större utsträckning, det mesta i livet går i 120….då kan det vara en bra idé att stanna upp ibland och ge sig själv lite tid och återhämtning.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!