Inför Duathlon 2013

30 mars, 2013

Att inleda påskafton med ett rejält cykelpass skakar verkligen liv i kroppen. Det cykelpass som avverkades tidigare i veckan var jobbigt och frustrerande men dagens pass var ännu värre. Med en rejäl motvind som bokstavligen fick det att vina i däcken och ekrarna under i stort sett hela sträckan, lyckades vi avverkade 2.3 mil. En bra runda längs landsvägar med både uppför och nerförsbackar. Uppförsbackarna och motvinden fick det att bränna ordentligt i låren och på vissa sträckor var motvinden så kraftig att det kändes som att borra sig igenom en betongvägg. Stort tack till draghjälpen som lät mig ligga tätt bakom där jag tacksamt kunde slippa vinden. Nu hade min draghjälp betydligt mer kräm i sin ben än mig men samtidigt så fick det mig att pressa lite extra än vad jag skulle gjort om jag var själv...jag hade vänt och snålåkt på vinden hela vägen hem. 

Med mindre än 2 månader till mitt största och mest utmanande lopp i år, en Duathlon, så känns cyklingen som en pina. Det är inte några långa distanser men benen kommer att få sig en tuff match. Distanserna är 2,5 km löpning, 2 mil cykel, 5 km löpning. Cyklingen får mina ben att värka och det är här mjölksyran kan ta ut sin rätt och att sen fortsätta att mata på kan bli tufft. Lite skivstångsövningar och många squats lär nog stärka upp musklerna och få mig att orka trycka på utan att krokna när det blir tungt. 

Nu ska här studeras cykelteknik och lära mig allt om hur man växlar med effektivitet för som det är nu så växlas det hejvilt utan någon som helst taktik...:-)

// Martina

Taggar

Cykling

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!