Varför inte reflexväst

2 april, 2013

Vi bor på landet. När jag springer så har jag att välja på att antingen ta bilen och åka till en spånbana eller så snörar jag på mig skorna hemma och sticker ut i skogen som är vår närmsta granne eller så ut på grusvägen för att springa vidare ut på landsvägen.

Skogen har jag inte sprungit i sedan jag sprang in i två vildsvin. De åt i godan ro och märkte inte att jag kom. Jag såg dem i sista stund, vände och rusade fort som satan hem. Sedan dess springer jag på vägarna.

Oavsett tid på dygnet som jag springer så har jag reflexvästen på. Så här års även reflexer på vantarna, mössan och löpartightsen. Det spelar ingen roll om det är dagsljus eller mörkt, reflexvästen sitter på. Är det mörkt så åker även pannlampan på. Jag begriper faktiskt inte varför inte fler använder reflexvästar. Vägen jag springer på får man köra i 80km/h. Jag vill dock påstå att få håller den farten, det körs snarare närmre 100. Då känns det bättre att synas. Jag har själv mött löpare när jag kör och löpare med reflexväst ser jag på betydligt bättre avstånd än dem utan. En kväll när jag åkte hem från stallet så mötte jag en person utan reflexväst, i kolmörkret. Hon hade svarta kläder. Jag blev livrädd. Hon syntes inte. Jag såg henne först när hon var precis vid bilen. Jag funderade ett tag på att stanna och ge henne vår reflexväst som vi har i bilen men jag gjorde det aldrig. Begriper folk inte att de inte syns? En reflex är en väldigt enkel livförsäkring och en väldigt billig sådan.

Så ha reflexväst på er. Jag vill se er.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!