Klena axlar

3 april, 2013

I kväll var det dags för ett nytt crossfit pass (eller ja... stället jag tränar på är ännu inte en "Crossfit affiliate", så det kallas tills vidare "funktionell träning"...).

Kvällens skivstångsövning var push jerk (en variant av det vi på svenska kallar "stöt") och det var något jag aldrig provat förut, så det såg jag verkligen fram emot. Efter uppvärmning så fick vi först en teknikgenomgång och sedan skulle vi köra två femmor och tre treor där vi fick anpassa vikterna efterhand. Jag kom upp i 45 kg, men mer än så hade jag nog fått problem med. Hade inga som helst problem att få upp vikten i luften (benen som jobbar) och komma under stången, men axlarna är alldeles för klena för att hålla en tyngre vikt i låst läge stabilt över huvudet. Det förstärkte de tankar jag har haft de senaste dagarna om att jag nog borde lägga crossfit åt sidan ett tag och bygga upp mer styrka för att det ska vara kul att köra.

Efter styrkedelen körde vi sju minuter med så många repetitioner som möjligt av sekvensen:

  • 6 st push jerk (35 kg)
  • 12 st hand release push ups (armhävning där man går ner med bröstet i marken och släpper händerna innan man går upp igen)
  • 6 st push jerk
  • 60 st singelhopp med hopprep

Tror jag hann tre varv. Efter detta så var det vila en minut (mmmm kändes som jättelång tid... verkligen...), innan vi körde fyra minuter:

  • 8 push jerk (30 kg)
  • 8 burpees

Hann 2 och ett halvt varv. Grymt jobbigt som vanligt. Men nu är det snart sluttränat på Factor. Jag sa upp mitt medlemskap i dag och har fram till 28/4 på mig att träna. Sen blir det förmodligen mer fokus på löpning plus att jag antagligen kommer köra igång med ett rent styrkeprogram (med skivstång) som komplement. 

I morgon siktar jag på ca 8 km löpning.

/Henrik

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!