Transportlöpningen hem...

4 april, 2013

Nu är mitt Västtrafikkort slut. Och jag tänker inte köpa ett nytt månadskort. Däremot blir helgens uppgift att köpa en cykelpump. Sedan ska jag cykla, springa eller gå till jobbet. Det är inte mycket längre än sju kilometer. Det måste gå att leva utan spårvagnen. Planering och gott om tid, så går det. Kommer såklart att ha ett kontokort hos Västtrafik för de där dagarna som ändå blir onödigt långa eller de dagar med megadåligt väder. I övrigt ska jag försöka att ta mig dit jag ska "av egen maskin" som det heter. Människan är trots allt gjord för att röra på sig...

 

 

 

Idag sprang jag hem från jobbet. Det innebär att vinterjacka, normala skor och rena kläder är kvar på jobbet. Alltså blir det löpning imorgon också - till jobbet. Imorgonbitti lär det inte vara lika varmt som det var idag. Howly! Att springa längs husväggar i söderläge med gassande sol på när det dessutom blåser från nord... Ja, hur det ska gå att springa 5,3 mil i juni det vet jag verkligen inte om 9+ kändes såhär... Varmt! Men skönt med sol i ansiktet... Hoppas att jag fått nån fräken till!

 

 

Idag har jag för övrigt testat mina nya kompressionstights från 2XU. Jag vet inte om jag är helt nöjd. När jag hört folk berätta om dem ska det kännas som en stödstrumpa på benen. Jag kan inte påstå att de sitter mycket tightare än mina andra tights. Eller rättare sagt så har jag flera andra tights som mitter mycket tightare. Det kändes något, något lättare för musklerna än det brukar men om det beror på tightsen eller är någon slags "placebo" vet jag inte. Jag har även hört att de ska hjälpa återhämtningen så nu har jag dem på en stund innan jag tar en dusch. Och ni som tänker att jag köpt för stora kompressionstights... Njae, skulle inte tro det! Började med ett par i S som ska vara för kvinnor som väger mellan 50-55 kg (vilket jag gör) men de var på tok för stora. Nu har jag ett par för kvinnor som ska väga mellan 45-50 där jag om jag är i riktigt fin form ligger i överkant. Att gå ner till XXS vore bara helt galet. Jag kommer aldrig att väga under 45 kg (jag har gjort men då var jag sjuk och tränade inget alls) och det är nog inte meningen att jag ska göra det heller. Äh, jag kanske dömer dem för fort. Vi får se hur det känns imorgon.

Nu är det nog trots allt dags för den där duschen..

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!