Babysteps

4 april, 2013

Jag tar mina små steg framåt och letar efter löpformen. I dag blev det 8 km på hemmaplan. Vi bor ca 6 km utanför Västerås och innan man kommer till första cykelbanan så är det ca 4 km landsväg (70 km/h), så det är den vägen som är min hemmaplan. Jag kan springa till höger eller så kan jag springa till vänster. Inte direkt kul förhållanden för en löpare, men det funkar och det finns i ärlighetens namn lite variationer med avtagsvägar längs "stora vägen". 

I dag tog jag alltså turen åt vänster, vilket leder in mot "stan" och efter 4 km så vände jag. Lite blåsigt i dag tycker jag, men det är lite typiskt för mig när formen är dålig. Blir väldigt känslig för både vind och backar :-) Det var förresten första gången på över 5 månader jag sprang längre än 6 km och själva sträckan kändes inte alls som något problem. Farten låg strax under 5:00 min/km utan att jag tog ut mig överdrivet mycket. Jag känner dock att jag inte riktigt får in flytet i löpningen, men det kommer nog. Sen känner jag av att jag är ett par - tre kilo tyngre än jag var i augusti förra året då formen var som bäst. Men det får jag nog vänja mig vid, för just nu så har jag inga ambitioner att gå ner i vikt, snarare tvärtom så länge det är muskler jag lägger på mig.

I morgon är det fredag och det blir att ta cykeln till jobbet. Sen byter vi så att Martina cyklar hem. Blir också ett crossfit pass på lunchen. 

/Henrik

Taggar

Henriklöpning

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!