Långpass med Running Sweden

6 april, 2013

I dag var det lördag och därmed dags för långpass med Running Sweden. På schemat stod det 180 minuter så det var inte vilket långpass som helst. Jag gillar verkligen det upplägget att oavsett vilken fartgrupp man väljer på långpassen så ska alla grupper vara ute lika länge. Teoretiskt, om alla grupper var ute i tre timmar och höll sin planerade fart, så borde distanserna ha varierat mellan 27 och 38 km i dag.

Vi blev ganska många grupper och jag valde mellan 5:40 och 6:00, men till slut så blev det sexminutersgruppen. En sådan här dag är ju inte farten det allra viktigaste, utan tiden man är ute. Trots att det var soligt och en skön vårdag, så började jag frysa om fingrarna efter ett tag och det dröjde nog upp till två timmar innan jag fick ordning på dem igen. Det börjar bli lite jobbigt så jag vill verkligen ha högre temperaturer nu!

Efter lite drygt 11 km blev vi i gruppen lite tveksamma om det var så lämpligt att fortsätta på den inslagna vägen eftersom det började bli lite dåligt underlag utmed Edsviken. Vi valde att vända i förtid för att i stället ta en annan extrasväng på Vendevägen bort mot Djursholm. Här räknade vi dessvärre lite fel på tiden vilket resulterade i att vi kom ner mot Hagaparken och Planet Fitness igen c:a 25 minuter för tidigt. De andra i gruppen tog då en extra sväng för att komma upp i tre timmar, men jag hade börjat få lite problem med magen så jag tog det säkra före det osäkra och avbröt. För mig blev det alltså bara drygt 2:30 men det kändes riktigt bra hela tiden så det var lite trist att hoppa av. För mig blev det alltså 25,6 km i dag och inte 30 som jag hade siktat in mig på, men sånt är livet. Det finns ju de som inte sprang alls i dag... ;-)

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!