Har satt mitt mål inför Gbg

8 april, 2013

Jag har satt mitt mål inför Göteborgsvarvet. Jag tänker inte hetsa. Detta är min första halvmara. Det är långt för en som bara sprungit milen och varit nöjd med det. Så mitt mål är att ta mig runt. Jag siktar inte på någon särskild tid men skulle jag komma under 3 timmar så är jag supernöjd. Den största segern för mig kommer vara att ta mig runt. Och jag ska ha roligt när jag springer.

När jag tagit mig runt så kan jag satsa mot Göteborgsvarvet 2014 och då sätta ett tidsmål. Jag skyndar långsamt och är nöjd med det.

När jag nu kör mitt träningsprogram och kör mina långpass varje lördag så har jag siktat på att hamna under 7min/km. Jag har fixat det och det är jag nöjd med. Det känns skönt att vara nöjd. Jag peppar mig själv att orka långpassen genom att tänka på hur jag veckan innan klarade x km. I lördags började jag tänka "Fy satan vad långt jag ska springa." redan när jag tog mina första steg. Snabbt slog jag bort tankarna och tänkte istället "Förra veckan sprang jag 12 km. I dag ska jag springa 14.5km. Jag vet att jag kan springa 12 km, sen är det ju bara 2.5 km kvar, piece of cake.". Genast kändes det lättare att springa och löpturen blev behaglig och rolig. När jag sprungit mina 12 km så överraskades jag av hur pigg jag kände mig och då gick det ju ännu lättare att springa den sista biten. Har jag knäckt min mentala kod? Jag ska tänka på samma sätt nästa långpass och hoppas på att det är ett vinnande koncept. "Jag orkade springa x km i lördags, x km extra fixar jag lätt.".

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!