Osmidigt med cykel!

9 april, 2013

Jag har cyklat till jobbet idag.

Jag har hört att det ska vara smidigt med cykel. Det ska gå snabbt och vara ett effektivt sätt att ta sig fram. Jag trampade iväg klockan 8:05. Jag klev in på kontoret ganska precis klockan 8:54. 50 minuter dörr till dörr. När jag springer tar det 45 minuter (för att räkna med att jag springer hyfsat långsamt). Fördelen med att springa till jobbet jämfört med att cykla är att jag inte har en cykel att ta hänsyn till. Trottoarkanter. Få plats på refuger. Bilar som står i vägen på cykelbanan. Vägarbeten. Det är smidigt och lätt att ta sig runt detta om man springer. På cykel är det inte smidigt. Det är dessutom bilar överallt om man ska försöka ta sig ut i vägbanan. Och det är ju inte så trevligt!

Dessutom är det knappt snabbare att cykla än att åka spårvagn. Kanske fem minuter snabbare, dörr till dörr, om det gick som idag. Dessutom kommer då inte fram lite halvsvettig och får byta tröja till en som är torr. Okej att man vid löpning gärna duschar efteråt, vilket tar nån halvtimme extra att beräkna in i "transporttiden", men på något sätt känns det värt en halvtimme extra att få springa till jobbet istället för att cykla.

 

Nej. Den här morgonen, som började så himla fint med färska jordgubbar, knäckemackor och mys i soffan till frukost, har inte varit min vän. Och det kommer nog att hålla i sig med tanke på att skosnören går upp, nycklar fastnar i jackficka och så vidare. Ni vet. En sån dag. Förhoppningsvis kan kvällens pass med Göteborg Running Club få mig på bättre humör. Kroppen skulle behöva en kick.

 

Just det. Jag fick höra att jag kanske bara är dålig på att cykla. Och visst är jag det! Jag ska ge det ett tag till (skam den som ger sig), men löpningen och promenaderna är från och med nu mitt huvudtransportmedel när jag ska ta mig till och från jobbet!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!