Tisdagstrotsen

9 april, 2013

Idag ville jag inte. Det har varit en sån dag. Det började såklart med den usla cyklingen. Sedan gick det mesta åt pipan. Jag var orkeslös. Jag var grinig. Jag var trött. Allt jag ville var att sticka hem och lägga mig på soffan och bara lata mig. Men så kom jag att tänka på något citat jag hört någonstans som går ut på att "skillnaden mellan att lyckas och misslyckas med sina mål är att inte bara ta de pass man känner för utan att även ta de pass man inte känner för". Så jag tog mig iväg till Göteborg Running Club i Slottsskogen. Jag trotsade mig själv och gjorde det ändå. Precis som alltid var det fantastiskt roligt när jag väl var där. Väldigt nyttigt med sånt som jag annars inte gör. Som utfallssteg, grodhopp och backintervaller!

 

 

På vägen dit tänkte jag på massor av "positivnegativa" tankar. "Det är bara 6 % av min dag, det är ingenting", "Tänk inte så mycket - gör det bara!", "När du väl är där har du inget val", "Alla kilometer jag gör idag är kilometer jag inte behöver springa resten av veckan". Jag har sedan i söndags ett distansmål per vecka på 46 kilometer eller mer. Jag har nu bara 36 kilometer kvar. På lördag springer jag 21 kilometer. Alltså måste jag springa minst 15 kilometer att fördela på fyra dagar! ... och det är ju ingenting...


På väg från Slottsskogen efter passet "flög" jag fram med världens leende på läpparna. Jag hade gjort det fastän jag inte ville! Jag var stolt över mig själv och min självdiciplin. Jag började också fundera över hur jag och E ska fira att jag sålt min lägenhet på Fredag, när jag väl lämnat nycklarna och fått "kosingen"... Att äta chips känns inte som att fira. En löptur kankse? Synd att E har problem med sin fot!

På spårvagnen på vägen hem unnade jag mig en smoothie av ananas och mango tillsammans med färska jordgubbar. Det är lyxigt, det!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!