En morgon med Mia Törnblom

9 april, 2013

I morse hade jag förmånen att få delta i en frukostföreläsning med Mia Törnblom där hon pratade om personligt ledarskap. Det var Röhnisch som drog ihop detta för Friskis&Svettis medlemmar i Röhnisch butiken på Norrlandsgatan. Ett fantastiskt bra och inspirerande sätt att börja dagen på!

Har läst någon av Mias böcker tidigare och har alltid varit lite imponerad av hennes energi och utstrålning men detta var första gången jag fick möjlighet att lyssna på henne i egen hög person. Hon pratade mycket om den del i hjärnan som kallas "amygdala". Där lagras minnen som är kopplade till känslor. T.ex. om du misslyckats med en viss uppgift så framkallar det en känsla, denna känsla hamnar i amygdala så nästa gång du är i en liknande situation så plockas minnet om känslan fram. Därför är det viktigt att fylla amygdala med minnen av positiva känslor och verkligen lyfta fram de positiva känslorna!

En annan sak hon även talade om är vår stora förmåga att fokusera på det negativa. T.ex. så kan du få 8 komplimanger och beröm av något slag, men så fort du får en negativ kommentar så slår denna ut de 8 positiva sakerna man fått till sig tidigare. Det är ju helt sjukt! Varför är vi så?? Detta eviga fokus på det negativa trots att det positiva är i stor majoritet. Detta ska jag verkligen ta till mig, vara mer uppmärksam på allt positivt jag får till mig och se till att även sprida mer positiva kommentarer till min omgivning. För man får ju verkligen mer energi av att ge energi!

Sammanfattningsvis en mycket givande morgon, Mia satte många tankar i mitt huvud som jag kan applicera både i min yrkesroll, min ledarroll på Friskis&Svettis och i min egen träning.

Denna reflexväst från Röhnisch i rosa spets(!!!!!!!!) var bland det snyggaste jag sett! Hade jag inte köpt en ny från Craft i höstas så hade jag slagit till utan att blinka, blev fullkomligt förälskad i den!

Idag ger jag mig själv en vilodag, musklerna värker efter gårdagens dubbelpass och under eftermiddagen blev det allt svårare att ta sig upp och ner från skrivbordsstolen, älskade träningsvärk! Finns ingen mer bitterljuv känsla! 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!