Backintervaller

9 april, 2013

Tisdag och på programmet stod det backintervaller. Frågan vara bara om jag skulle ta dem på löpbandet på lunchen eller helt enkelt köra dem ute efter jobbet. Eftersom jag inte hann packa grejerna till gymmet på morgonen så fick det helt enkelt bli det senare, vilket inte var till någon nackdel då det blev en solig och skön eftermiddag.

Efter lite drygt 2,5 km uppvärmning så var jag framme vid backen som jag hade tänkt att använda. Även om det finns en hel del backar här i närheten så är det inte alltid så lätt att hitta de med rätt lutning och läge. Den valda backen, som går upp från Tullingesjön, är kanske en liten aning för brant för att vara den perfekta intervallbacken, men nu fick det bli den. Ordern var 10 x 50 sekunder backe med fokus på löpsteget. Det var lite svårt att veta vilken fart som skulle vara lämplig, men jag tror ändå att jag hittade en bra balans utan att vare sig såsa eller överdriva. Så här efteråt känner jag kanske att jag hade kunnat trycka på ytterligare lite, men jag ville hålla ihop till alla tio intervallerna och det tror jag nog ändå att jag gjorde. Nu har jag i alla fall ett referenspass att jämföra med i fortsättningen. Om jag följer planeringen så blir nästa backpass om två veckor, men då lite längre men lite färre intervaller. Visst är det ganska skönt att anstränga sig?!

Efter nerjoggen på ytterligare drygt 2,5 km så stannade dagens övningar på 8,4 km och kroppen är så där lite lagom trött och belåten med eftermiddagen.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!