Spontant långpass!

10 april, 2013

Jag kollar in SMHIs prognos över väder de kommande dagarna. Snö och regn. Regn och blåst. Idag är det strålande sol, relativt vindstilla för att vara Göteborg och åtta plusgrader. Jag tänker såhär; jag har femton kilometer plus långpass kvar den här veckan. Torsdag och fredag ser ju onekligen ut att bli tråkiga löpdagar. Så jag sticker ut på ett långpass!

Jag har inte förberett mig alls. Vätskeryggan ligger hemma. Jag har träningsvärk - så in i bomben! Men jag löser det genom att dricka "massor" (ungefär två liter som en vanlig dag) av vatten på jobbet under förmiddagen och fram till två timmar innan passet. Jag köper med mig en Brämhults smoothie att ta med mig på passet. Jag äter ordentligt innan. Och tänker "hur slut kan man få på energi och vätska på en och en halv timme?" En timme utan vätska gör jag ju lätt och alltid. Det här är bara en halvtimme extra. Det måste gå. Och med det är jag ombytt och redo.

Jag tar mig runt broarna. Först Älvsborgsbron, längs vattnet runt Eriksberg och så Göts Älvbron tillbaka. Jag inbillar mig att det är en fördel att ha broarna i benen ett par gånger innan varvet. Eventuellt är det bara psykiskt det gör någon skillnad. Jag håller pulsen på en skön nivå och efter någon kilometer släpper det värsta i benen. Backen uppåt första bron är visserligen inte att leka med men gick bättre än förväntat. Jag har ingen koll på min hastighet under passet. Det får bli som det blir. När jag kommer tillbaka inser jag att snittet ligger på överraskande 6:00 min/km. Jag blir väldigt glad med tanke på att hela passet har känts så pass lätt.

 

 

 

På jobbet hämtar jag duschsaker och glider iväg till gymmet. När jag väl är klar där kollar jag med E om jag ska köpa med något hem men han säger att det är lugnt. Det kommer att finnas middag klar. Sweet! När jag väl kommer hem är det inte bara middag - det är tacos! Min sambo skulle kvala in i Hall of Fame of Sambos om det fanns nån. Han är bäst! Så nu ska jag umgås lite med honom innan det är dags att krypa till kojs. Jag har sovit superdåligt i två nätter nu - må denna natt bli bättre!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!