"Arla" morgonstund

11 april, 2013

Jag är ingen morgonmänniska, enligt mig själv. Enligt den bättre häflten är jag det. Skillanden ligger bara i vår värdering av vad som är tidigt. På helgen gillar jag ofta att kliva upp runt 8.00-8.30, vilket jag inte alls tycker är speciellt tidigt. Jag ser det som en "normal" tid att vakna på. Även vid ledighet. Emma tycker annorlunda och ligger gärna i sängen så länge som det går. Fördelen för henne av detta är att jag väldigt snabbt (läs. direkt efter uppvaknandet) blir hungrig och fixar således frukost. Hon kan då gå upp, äta och sen återgå till sängen.

Det paradoxala i det hela är att jag gärna är vaken länge också. Normalt brukar min helgsömn vara mellan 2 och tidigare nämnda tid. Kräver alltså inte speciellt mycket sömn för att må toppen. Jag ser det som att jag är en effektiv människa och inte något måndagsexemplar som konstant kräver "laddningstid". Vill förtydliga att jag inte menar att Emma är något måndagsexemplar på något vis i och med hennes sovvanor :).

Nu ska jag bege mig iväg mot jobbet för möte och frukost. Senare idag hoppas jag ta mig iväg på en finfin träningsrunda. Och idag känner jag verkligen ett behov av ett lite annorlunda löppass. Kanske kör jag intervaller i backe.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!