Det går framåt.

11 april, 2013

Jag har velat bli en morgonlöpare, att bege mig ut tidigt på morgonen och springa en runda för att sedan komma hem, göra frukost och gå till jobbet. Det är vad jag vill, dock vill inte min kropp detta. Den vill sova. Jag är ingen morgonperson, men jag ska försöka ändra på detta. Idag ringde klockan 5:30, men när jag vaknade var det alldeles mörkt och kallt ute (tror jag, kom aldrig så långt, intalade mig själv att de var kallt i alla fall) så jag ställde om alarmet till 6:30 istället. Blev alltså ingen morgontur för mig idag, men jag ställde klockan i alla fall, jag ser det som ett steg i rätt riktning.

Blev istället en eftermiddagstur. Tog min friskvård och drog ut på en tur i ett smått blåsigt och mulet Skövde. Planen var att springa 12 km, det ska man göra enligt adidas 21k tribe, fast på lördag, men då är jag inte hemma så tog det idag istället. Det gick över förväntan faktiskt. Kom 12 km på 1 timme och 8 minuter, snittade på 5:41 min/km. Och det är jag helt okej nöjd över. För jag gör framsteg, bevis? Okej.

Såhär skrev jag i min dåvarande blogg 21 oktober 2011:
"För nästan exakt ett år sedan sprang jag milen utan uppehåll för första gången.
Tiden blev då 1 timme 8 minuter och 33 sekunder. Idag sprang jag det längsta hittills, 12 km. Tiden blev 1 timme 12 minuter och 29 sekunder. Framsteg!"

Så 1,5 år senare, med kanske inte världens hårdträning under den perioden, har jag förbättrat mitt personbästa med 4 minuter på 12k. Och på 10k har jag också förbättrat mig, förr fick jag ta i för att komma under timmen, nu har jag klarat det på ca 56 minuter de senaste tre gångerna.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!