Högre tempo och näringsbrist

12 april, 2013

Att springa fort och öka tempot har aldrig riktigt varit min främsta prioritet när det kommer till min löpning. Jag har hellre velat öka distanserna, se hur långt och länge jag kan hålla min kropp i rörelse. Men i och med att mitt intresse för löpning bara växer och växer så har jag nu börjar snegla mer och mer på mina kilometertider. När jag började springa så låg jag ganska stadigt på 6 min/km men har på senare tid hamnat mer runt 5:45 min/km.

Bra utveckling utan att jag egentligen tänkt på det men idag fick jag för mig att köra en halvmil och verkligen tänk på att hålla ett högre tempo. Ut i eftermiddagsregnet (överlycklig över annan nederbörd än snö!!!) tog jag mig och satte fart, la fokus på att få en högre frekvens i fotisättningen och trycka på lite mer. 5 km blev det som sagt och det gjorde jag på en kilometer tid på 5:27! Och då tog jag inte ens i så att jag mådde illa, det var ändå ett ganska behagligt tempo för mig. Jag behöver kanske bara mer aktivt tänka på att höja hastigheten så jag inte lunkar runt av gammal vana i 5:45-6:00 tempo. Jag verkar ju uppenbarligen ha lite mer tempo i mig!

I två veckor nu har jag slitit med mitt näringsintag, anledning till detta: Trasig kyl och frys!!! Behöver springa till mataffären så fort jag behöver få något i mig och det är man ju kanske inte alltid så sugen på. Fick idag ordning på vilken reservdel jag skulle beställa för att få det att funka igen och ordern är lagd. Ett litet problem…...leveranstid: 10 arbetsdagar!!! Jag ska alltså leva på detta sätt totalt en månad!!

 

Tillfällig kyl på balkongen, bjuder ju inte på några kulinariska storheter direkt.

 

Om jag fortfarande lever om 2 veckor och inte har avlidit av näringsbrist eller överdos av kokta ägg så får jag rikta ett tack till Hemköps salladsdisk, den har hittills varit en räddare i nöden både i lunch och middagstid! Man märker inte hur pass beroende man är av vissa saker för än man är utan dem, som jag saknar min kyl!!!!!!!!

 

Försäljningsstatistiken för denna salladsdisk på Hemköp måste ha skjutit i höjden de senaste 2 veckorna, it's keeping me alive!! 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!