Blött långpass

13 april, 2013

Lördag och åter dags för långpass med Running Sweden. På fredagskvällen hade jag lite känning av något som kunde tolkas som början på en förkylning, men efter en Treo och en god natts sömn så vaknade jag frisk och, någorlunda, pigg. Däremot så var jag väl lite orolig för att det skulle ha kommit en decimeter blötsnö under natten, men det vara bara vanligt regn. Visst, det blir lite slaskigt på sina ställen men om det betyder att den snö och is som finns kvar försvinner så... gärna för min del! :-)

Efter att ha fått lite problem med magen i slutet av förra långpasset så valde jag att stå över gröten i morse och körde bara ett par ost-/skinkmackor, ett kokt ägg och en smothie på banan, frysta blåbär och lättyoghurt. Lite av en standardfrukost, tror jag. Det fick räcka så.

Väl framme, ombytt och klar på Planet Fitness så visade det sig att vi var inte jättemånga i dag. Det kan väl ha att göra med både tävlingar och det lite trista vädret, kanske. Fyra grupper fick vi ihop i alla fall, plus att två körde en egen lite minigrupp i lite snabbare tempo. Även i dag lyssnade jag på coachens råd och valde gruppen som skulle hålla 5:45-6:15 min/km och vi borde få ihop 25 km på 150 minuter. Till skillnad från de senaste gångerna så sprang vi nu söderut, genom Vasastan, förbi Karlbergs Slott, över på Kungsholms Strand, förbi Stadshuset, Norr Mälarstrand, Västerbron och fortsatte på Söder tills klockan visade 75 minuter då vi vände hemåt igen, samma väg.

Även om man alltid har sina up's 'n' down's så kändes det riktigt bra och lätt hela vägen. Hade jag själv fått bestämma helt så hade jag nog försökt att hålla ett lite högre tempo, men nu var jag ju inte ensam. Coachen säger väl 6 min/km på långpassen av en anledning än så länge. Väl hemma igen efter 2,5 timme så stannade jag klockan på 24,84 km och vi kunde avsluta med den gemensamma stretchingen.

53 km blev det i veckan, och nu väntar två löpfria vilodagar, söndag och måndag, innan det blir treminutersintervaller på tisdag.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!