Årets första milpass

15 april, 2013

Imorse när jag gick utanför dörren slog en ny doft emot mig, det var en doft av vår! Äntligen verkar kylan släppa sitt grepp  om oss och låta värmen komma! 

Det var ju som uppgjort för en löparrunda. Det regnade dock rejält igår, samt en ordenlig skur tidigare idag, mina vanliga springrundor ser just nu ut som leriga kostigar och det kändes inte som ett alternativ. Jag brukar hålla mig ifrån asfalten så gott det går, vill spara mina knän. Men när man bor som jag bor, på landet, och har att välja mellan lerig kostig och asfalt får man ta asfalt. Nästa val var att välja att springa åt ena hållet eller åt andra hållet.. Jag valde ena hållet, jag valde hållet med motvind så jag skulle få medvind hem och kunna "segla" in i mål.

Sprang ett par kilometer och vek sedan av på en grusväg med något bättre status än mina vanliga rundor och lyckades skrapa ihop 10 km. Det var riktigt tung på bortvägen, hade grym motvind samt att vägen hela tiden gick svagt uppåt.  Det var riktigt skönt att komma hem igen och konstatera att jag sprang 10 km på nästan exakt 1 timme, jag är nöjd med den tiden på detta första millpass och med all motvind. Mitt mål är att komma ner till 50 min, få se om jag kan fixa de!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!