Jag tycker inte du ser fet ut

16 april, 2013

Jag var till vårdcentralen i dag. Mitt besök gällde min oförmåga att gå ner i vikt. Hade ett purfärskt exempel. Hela familjen (8 personer) har legat däckade i magsjuka. Jag gick inte ner ett gram trots att jag vänt ut och in på mig under vomerandet... I'm special.

Hur som helst. Jag kommer dit och det kan jag ju säga. Vårdcentralen är numera en industri. Var är tiden för patienten? Jag kommer dit, möter läkaren och sträcker fram handen för att hälsa. Söker ögonkontakt men jag får ett dödfiskhandslag och en flackande blick. Väl inne på rummet så frågar han, "Varför är du här?". Jag förklarar att jag inte går ner i vikt. Förväntar mig väl frågor om historik, vad jag har försökt med osv. 

Ingenting.

Han tittar på sin datorskärm och säger att vi kan göra sköldkörtelprov men visar det normalt så kan de inte göra ngt. Jag prövar att börja berätta vad jag har testat med, frågar om dietist, andra allergier typ gluten men han visar inga tecken på att lyssna, stirrar på sin datorskärm och bara säger "Nej, sköldkörtel. Vi kan inget annat göra.". Sen frågar han vad jag väger och när jag svarar så säger han "Jag tycker inte du ser så fet ut.". (Kan upplysa er om att jag har ett BMI på 31.8. Och ja, jag vet att man inte bara ska förlita sig på BMI.) Och så känner han lite på magen. Så lyssnar han på mitt hjärta och fokus flyttar från det jag sökte för till mitt blåsljud som han tycker är spännande och fascinerande. Han lyssnar och ställer fler frågor om det än om vikten.

Sen får jag gå till labb, ta ett blodprov och gå. 150kr fattigare, men knappast rikare på svar. Ska själv ringa och boka en telefontid på fredag för att få svaret på provet. Inte ens det kan de göra, ringa hem till sin patient utan att de ringer och beställer tid, igen. 

Så får jag nej på provet så är jag åter på ruta 1 och vet inte riktigt hur jag ska gå vidare.

(Och på grund av sjukdom så har träningen legat på is. I morgon är det dags igen. Löpning.)

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!