Det här inlägget kom inte att handla om det jag tänkte från början...

16 april, 2013

I fredags var jag ute och sprang med vår briard, Frasse! Han har varit med och sprungit tidigare, men har precis som jag gjort ett uppehåll i och med att jag blev skadad förra året. Så det här var hans premiär-tur. Och även om han kan hålla igång länge och busa och ha sig med sina kompisar, så var han märkbart trött efter 4 km. :-D Antar att även hundar behöver vänja sig vid asfalt och att springa konstant utan att stanna upp... 

För min del blev det som en liten återhämtningsrunda, vilket passade bra. Har försökt fixa till att jag springer varannan dag, och eftersom jag inte vill överanstränga ljumsken så är det ju bra med några pass så här som inte bara går ut på att mångla mil! 

Nu idag blev det också en slags återhämtningsrunda. Vi är några på jobbet som anmält oss till Midnattsloppet i augusti, och tänkte att det kunde vara kul/bra att komma ut och springa tillsammans en gång i veckan. Nu var det första försöket, och dåligt väder, så vi hoppas på att det förklarar den dåliga uppslutningen. Vi var fyra (4) personer... :-) Där alla fyra hade olika grader av vana, erfarenhet och olika faser i träningen. Eftersom vi var så få så såg vi till att hålla ihop, vilket renderade i 6,66 km i 6:10-tempo. 

Eftersom jag som sagt tänkt köra varannan dag, så är känns det ju som att detta får vara veckans återhämtningspass. Undrar hur jag ska göra med Frasse-grabben då? Får kanske stuva om lite. Vanligt pass på torsdag, ca 8-10 km. Återhämtning på lördag med Frasse, ca 4-5 km. Sen ett längre pass på söndag? För jag ska ju som jag sa ha ett längre pass varje helg.... 

Fan vet hur jag ska få ihop det här! :-D 

p.s Mitt "riktiga" inlägg (som skulle handla om hur mycket man tränar och ifall det är för mycket och folk som har åsikter om det... tjaa, det kanske kommer nästa gång!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!