Om att förlika sig

18 april, 2013

- "En pissdag med förbannat pissväder!" Så hade det låtit från mig, med tourettesliknande utfall, för ett år sedan. Idag låter det så här - "En pissdag (med tourettesliknande utfall) men vilket fantastiskt löparväder!"

Jag har börjat förlika mig med regnet och gillar att springa när det regnar. Vädret är som det är och det går liksom inte att göra någonting åt det hur mycket man än svär och gormar och hotar värdelösa meteorologer. Däremot måste meteorologerna, utan hot dock, göra någonting åt blåsten. Kan man vara allergiskt mot blåst så är jag garanterat det. Och har någon ett botemedel för att inte allergin ska eskalera till total utflippning så hit me. Därför valde jag bort dagens cykelpass mot skogslöpning. I skogen blåser det inte och det lugn som omfamnar en är lika underbart som en värmande, spontan och äkta kram som bara min man och mina barn kan ge mig. Kände att jag behövde ny energi och valde bort allt som har med löparprylar att göra. Kläder och skor så klart, men ingen klocka, ingen gps och ingen musik.

Har en fantastisk förmån att ha skogen strax här intill och nu är den bästa tiden att vistas i skogen på hela året. Inga ormar att vara rädd för, inga ettriga mygg och det absolut bästa är inget spindelnät som fastnar och killar en i ansiktet. Det är friskt, det luktar gott, ljuvlig sång från parningssugna fåglar...men det är blött.

Min runda blev väldigt spontan och jag ska vara ärlig att jag hittar inte överallt. Brukar aldrig avvika från stigarna som i vanliga fall ger mig en trygghet att hitta hem igen. Nu tog äventyrslustan över och jag bara sprang rakt ut i skogen och helt plötslig uppenbarade sig ett stor hav framför mig fyllt med iskallt smältvatten. När jag klampade ned i vattnet till knähögt djup så var det extremt kallt och ni vet den där känslan när något är kallt och man drar efter andan och det nästan gör ont i bröstet för man tar i för hårt. Japp som att bada i en isvak. Det var krångligt och det krävdes en del planering för att ta sig förbi det stora havet, fick hoppa tillbaka flera gånger och hitta nya vägar fram. Glädjande är att man blir snabbt varm igen innan man återigen trampar ned i det kalla vattnet, ibland med båda fötterna och ibland med bara en. En utmaning och rolig aktivitet som kräver en del tankearbete och som skiljer sig från de tankar man annars kanske har när man springer själv. Kan dock inte undvika att tänka på vargen och blev smått omskakad när ett skrämt rådjur skuttade fram framför mig. Tur mitt hjärta är starkt.

Blöta strumpor och skor som luktar surt av kärr och lera får man på köpet. Tvättmaskinen för strumporna och de andra klädern, men kan man tvätta löparskorna? Har någon testat? Brukar bara spola av dom i duschen lite snabbt för att åtminstone få bort den värsta smutsen. 

Nästa söndag tar vi och inviger Bruksleden. En heldag i skog och mark, energifylld mat och vatten och förhoppningsvis en stor sol. För att vara blöt en HEL dag...så långt i förlikningen har jag inte kommit. 

 30 days squat challenge

Dag 4: Vila med en viss modifikation då det även är cirkelträning ikväll och det betyder to squat like hell!! 

/Martina

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!