Fredag = Löpning och öl (dock inte i kombination)

19 april, 2013

Klev upp strax före nio. Kände hur senaste dagarna slapphet störde mig ordentligt. Bestämde dig därför att det fick bli en liten runda. Med tankar om att försöka lindre eventuella stötar i mitt lite slitna knä så gav jag mig iväg på en kort temporunda i ett blött, skitigt men mjukt underlag. Har ett härligt spår längst Selångersån här i stan som jag brukar springa. Vanligtvis väntar jag fram tills all snö är försvunnen och marken helt torkat upp innan jag beger mig dit. Men idag kändes det som ett givet val. Knät mådde toppen och kroppen var sugen och hela passet kändes relativt lätt. Blev snudd på 4km i hyggligt 4:55-tempo. 

Jag tror jag kanske har gått på för långa pass lite för snabbt, med tanke på att jag faktiskt innan Mars inte sprungit på närmare 7 månader...kanske mer. Minns inte riktigt.

Idag är det ju som bekant fredag, här hemma innebär det att jag köper hem några öl. Helst sånna jag inte provat tidigare. Men jag har vid det här laget gått igenom merparten av det som är intressant på systembolagets ordinariet sortiment. Tyvärr finns det mest bara en massa skräpöl, tänkt kung etc, som gemene svenne endast dricker för att bli full. Utbudet av mer specialla saker är ganska skralt. Men det handlar väl tyvärr om efterfrågan. Kikar man på systembolagets försälningsstatestik så är det ju billig som säljer. Tänkt om folk kunde bry sig mer om kvalitet istället för kvanitet ibland.

Får nog ta och börja beställa hem lite specialare snart.

Även om utbudet som sagt är skralt för oss som gillar annat än kolsyrat "vatten" med alkohol i så finns det finns dock några jag gärna slår ett slag för. Om det är så att ni är sugna på att testa lite öl:

Jaipur

Modus Hoperandi

Brewdog Punk IPA

För 27:90:- blir den din. Testa!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!