SpringCross - 12 km lera!!

20 april, 2013

Lera överallt – check!

Riktigt möra ben – check!

Stort leende på läpparna – check!

Idag 12:50 gick starten för SpringCross 12 km vid Universitetet och vid startlinjen fanns jag, taggad för att köra årets första lopp! Kom iväg bra men så fort vi kom in i skogen så stod det klar för mig vad det var jag egentligen hade gett mig in på. Tunga backar och lera, lera, lera! Sista snön hade precis smällt och lämnat efter sig en lervälling som vi nu klafsade omkring i.

SpringCross är upplagt på en bana på 6 km på Norra Djurgården, först startar de som skall springa 6 km, en timme senare startar de som skall springa 12 och 18 km. Dessa springer då 2 och 3 varv på banan. Första varvet gick bra, hittade mitt tempo ganska fort och lät mig inte stressas av andra. In på andra varvet var skorna så tunga av lera och väta att benen började kännas stumma men det var bara att köra. Hade som mål att ALDRIG gå under loppet och det klarade, sprang hela loppet, tom. i de brantaste av backar där många kastade in handduken och började gå.

Tog mig i mål på 1:17 vilket gav ett tempo på ca 6:25/km, känner mig nöjd med det. Mitt första terränglopp någonsin, inte tränat terräng alls sedan i höstas, leriga och sliriga spår – Ja, jag känner mig helt klart nöjd!

 

Mina kollegor i Friskis&Svettis uppvärmningsteam gjorde ett grymt jobb, well done brudar!

 

Kick ass!!!! Detta kommer jag garanterat göra om!

 

Sa jag att det var lerigt?......

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!