Skovalet för TEC 100, en framgång

22 april, 2013

Under mina lopp tidigare om åren jag sprungit från 80 km och uppåt ( tre stycken) har jag kört med Salomons Speedcross i två olika modeller. De har alltid fungerat bra och gjort jobbet så att säga, inga större skavanker på fötterna förutom några blånaglar. Efter förra årets tävling pajade mitt senaste par, panik. Jag var då lite mer vidsynt och testade ett par skor från Haglöfs, som jag skrivit om i tidigare inlägg. Skorna var kanon under vintern, bekväma, bra grepp och inte allt för tunga. Jag kände tidigt att dessa skulle kunna vara hugade spekulanter för TEC 100. Så blev det också, även om jag bara sprungit ca 30km som längst i dem innan.
Hur var de då under 161km? De fungerade väldigt bra. Jag var orolig innan att man skulle få skavanker på fötterna som gjorde att jag blev tvingad att byta skor. Efter ca 60km började jag känna mig lite öm om hälarna, inte konstigt när man sprungit i runda slängar 6 timmar och inget som kändes som ett problem. Det som gjorde mig mest bekymrad var att jag stannade och tömde skon på grus två gånger, utan att jag egentligen fick bort problemet, något låg och skavde lite. Jag ignorerade det och kände senare att något inte kändes helt rätt, men vågade/ville inte titta. Efter målgång och jag tog av mig strumporna kunde jag konstatera att jag hade en ca 6-7cm lång blåsa på sidan av en trampdyna. Förmodligen hade strumpan, som var dubbelstickad haft något veck på sig som jag inte kontrollerade när jag stannade. Svårt att skylla på skorna efter en sådan miss. Givetvis fick jag några nya blånaglar, oklart om det är 3 eller 4 stycken.

Summa summarum så är jag väldigt nöjd över mitt skoval. Om inget oförutsett händer kommer det nog bli Haglöfs till UTMB också. Får se om jag kan få dem rena, vilket verkar vara en utmaning. Ni kan se förvandlingen i olika stadier nedan.

Foto:Privat. Nya skor

Foto: Privat. Efter TEC100

Foto: Privat. Efter första rengöringen

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!