Långa backintervaller

23 april, 2013

Då var det tisdag igen och dags för veckans första, och eventuellt enda, kvalitetspass. Kvalitetspass, förresten... Visst, det är skillnad mellan kvantitet och kvalitet, men jag anser nog att det är ett kvalitetspass bara att komma ut alls ibland. För enkelhetens skull så håller vi oss till invanda begrepp.

Av någon anledning så hade jag faktiskt sett fram mot dagens pass ända sedan backintervallerna för två veckor sedan. Jag vet inte varför, men det kanske har med enkelheten att göra? I dag så stod det 6 gånger lång backe på programmet och lång i det här fallet innebar 75 sekunder. Jag valde att köra i samma backe som förra gången, den upp från Tullingesjön, så jag kunde inte klaga på lutningen, i alla fall. Det är lite svårt att veta vad som är ett lämpligt tempo när man testar nya varianter, men i dag så kunde jag hålla någonstans mellan 4:30 och 5:00 i princip hela vägen på alla intervallerna. Jag tror till och med att jag faktiskt kom lite längre och längre på de två sista, vilket känns som ett bra besked.

Vader och skenben är inte helt OK, men det är under kontroll. Jag är ju lite orolig att det plötsligt ska smälla till, förstås. Det vill jag ju inte så frågan är om jag inte ska gå och få lite massage på vaderna till att börja med? Beroende lite på hur det känns i benen så är det två eller tre pass kvar den här veckan, inklusive lördagens långpass med Running Sweden. På tal om det så ska jag faktiskt upp till dem i morgon förmiddag, men i ett lite annat ärende...

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!