100 Burpees om dagen till midsommar

24 april, 2013

Då var det dags igen för den optimala utmaningen till den optimala övningen (i mitt tycke). 100 burpees om dagen i 50 dagar med start 2/5 och fram till Midsommar (20/6)

Du hänger väl på?

https://www.facebook.com/events/221827204608478/

Varför Burpees?
Burpees är en grym helkroppsövning som kombinerar flera olika övningar och ger dig både styrka, cardio och koordination. Genom att växla från de två helkroppsövningarna armhävning och knäböj och dessutom trycka fram och bak dig själv och göra ett upphopp använder du en stor del av kroppens muskler. Då stora delar av kroppen är involverade i övningen så behöver hjärta och lungor aktiveras mer, vilket gör att du får högre puls och det gör burpees till en väldigt bra övning för fettförbränning och konditionsträning. Det finns en anledning till att burpees med framgång använts av idrottslag, elitsoldater och träningsutövare världen över!

Burpees kan med fördel inkluderas i styrkepass som i konditionspass och kräver ingen extra utrusning, men om du känner att det helt enkelt inte är tillräckligt smärtsamt för dig med flera repetitioner av övningen, kan du använda hantlar, viktmanschetter eller till och med hoppa upp m.m.Lycka till!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!