Love at first run!

27 april, 2013

Det slog ner som en blixt i huvet på mig igår kväll: Jag ska köpa GPS- pulsklocka! Har alltid kört med appar i telefonen, först Runkeeper men den envisades med att hänga sig hela tiden. Gick då över till Edomondo och den funkade bättre men ibland fick den för sig att ta lite extra svänga och lägga på några kilometrar på mina rundor (behöver iofs inte alltid vara negativt…eller?). Dessutom har jag tyckt det varit lite krångligt att ha telefonen i hållare på armen, ser inte displayen, behöver jag stoppa appen tvärt vid övergångsställen eller för att knyta skosnören så blir det ett meck att komma åt telefonen, låsa upp knapplås, pausa appen osv. Dessutom har det ofta blivit fel i mätningarna efter att jag pausat appen och sedan satt igång den igen.

Så nu bestämde jag mig, nu får det vara slut på trasslet , jag ska ha en GPS- pulsklocka!! Tillbringade större delen av kvällen igår framför datorn, googlade så fingrarna blödde, vilken modell skulle jag ha? Det är ju lite av en djungel, först blev jag riktigt sugen på Nike + (för de var ju sjukt snygga) men de saknar pulsklocka. Valet föll då på en Garmin Forerunner 110, alla nödvändiga funktioner för en löpare som inte har (just nu i alla fall) ambitioner om att klättra, dyka eller simma.

 

 

For ner på stan så fort jag vaknat i morse, köpte min kära Garmin, hem och ladda batterier och sedan ut på premiär runda! Skulle köra långpass idag som uppladdning inför Kungsholmen runt nästa helg och långpass blev det! 1,5 mil med en kilometer tid på 5:59 vilket jag är nöjd med. Tog mig utanför min comfort zone (Gärdet, Djurgården) och drog genom Liljanskogen, över E18 och in i Hagaparken. Bra runda när man ska ta lite längre distanser så det var nog inte sista gången jag tog det varvet.

Hade inte riktigt den energi jag hade önskat under rundan men efter ca 6 km så slog det mig att jag inte ätit en enda kolhydrat på hela dan, så det var ju inte så konstigt att orken inte var på topp. Men å andra sidan, jag har nu sprungit 15 km på helt ok tid UTAN kolhydrater – well done, me!

Hur var det då att springa med GPS- pulsklocka? Kan bara sammanfatta det på följande sätt: VARFÖR HAR JAG INTE KÖPT EN TIDIGARE???!!! I´m in love……

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!