Tuggarns Trail - Charity Run

28 april, 2013

dag var det så dags för andra upplagan av Tuggarns trail. Så här såg årets inbjudan ut.

Tillsammans kan vi göra något bra av vår passion för löpning. Förra året lockade Tuggarns Trail 43 deltagare och vi skänkte 7500 kr till ECPAT. Nu kör vi igen! Kom och spring trail och träffa andra löpare samtidigt som du skänker en summa av 100 kr eller mer till ECPAT som arbetar världen över mot barnpornografi och barnsexhandel. Alla pengar skänks oavkortat till ECPAT. Banan går på klassisk mark i området norr om Hellas och bjuder på riktigt bra traillöpning med en fantastisk avslutning uppe på klipporna längs med Källtorpssjön. Tuggarns Trail är ca 6 km och passar såväl nybörjare som trailfantasten. Detta är ett välgörenhetsevent. Inga nummerlappar, ingen tidtagning och inga resultatlistor.

Jag började dagen redan kl. 06:00 med en rejäl frukost, cyklade sedan till pendeltågstationen och tog tåget till Södra station, varifrån jag cyklade dom 9km till Hellasgården på lätta växlar.Väl framme tränade jag en stund på utegymmet innan jag mötte upp min kompis Roy som jag ska tävla ihop med på Amfibiemannen senare i år. Detta blev vårt första träningstillfälle tillsammans i liknande miljö som den som komma skall.


Det kom ett 50-tal riktiga traillöpare förutom oss två som är ganska ovana vid denna typ av terräng. Bansträckningen var på ca 6km fördelat enligt följande:

Del 1 " On the run again" stig, berghällar och även vatten om du trillar av spången:)
Del 2 " Caught in the middle " Öppen yta söderut längs med Källtorpssjön. Sträckan är helt obanad.
Del 3 " Rising force" En av Stockholms fetaste trailpassager. Du ser över Källtorpssjön bort till Globen och springer i en terräng som mer liknar skärgård än en skog strax söder om tullarna. Stenigt, obanat och snabba höjdmeter.

Om förra årets bana var kuperad och tuff så var årets snäpet värre, satan i gatan tog knappt ett vanligt löpsteg.

Banan var ordentligt snitslad men vi sprang och snackade och tappade bort snitslarna och fick springa och irra omkring ett antal gånger. orienteringsförmåga är ungefär lika bra som som namnet på den orienteringsklubb vi hade i Olofström när jag växte upp. Den hette OK Vilse :-)

Vi hade ett antal tillbud på vrickningar, plurrade några gånger, rev upp några mindre sår och halkade några gånger i leran, men vet Ni vad, vi stormtrivdes, fan va kul.

Stor eloge till Anders Svärd som arrangerade detta välgörenhetslopp med stor bravur. Här är en länk till Anders blogg http://cashewtuggarn.blogspot.se/

Bekantingarna Jörgen och Jeanette Stenquist var på plats. Massor med bilder finns på Jeanette blogg http://www.trihealth.nu/blogg/tuggarns-trail-charity-run

Längtar redan till Amfibiemannen.....

När Vi var klara tog jag cykeln och cyklade hem med ett antal omvägar bl.a. genom Ursvik och genom Järvafältet och fick ihop lite över 5 mil på cykelsadeln utan cykelbyxor (var är vaselinet när man behöver det?).

Idag brände jag 3002 kalorier, hoppas det syns på invägningen imorgon kväll

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!