Förberedelser

29 april, 2013

Vi bor på landet. Utanför köksfönstret finns ängar med vandrande fästingbomber, läs rådjur och så finns det skog. Ett par av våra grannar knackade på för någon vecka sedan och sade att de skulle hugga ner en del av skogen som de ansåg vara en fara för vårt hus. De förvarnade om att det skulle låta en del och frågade även om vi ville ha veden. 

Hurra!

Vi tackade gladeligen ja, vi bor ju i Sverige... Så i helgen började vi förberedelserna för kommande vinter. Vi tog tag i vedtillverkningen. Halv nio klev jag ut genom dörren och började bära stockar från dungen till vår vedkap. Tungt men nyttigt. Halv tio hade jag fått sällskap av maken och stora grabbarna. Vi slet och arbetade, alla var jätteduktiga. När vi nästan burit över alla stockar så kom grannarna och började såga ner ännu mer träd. Grabbarna blev frustrerade och slutade jobba vid 13. Maken blev mer sugen på att dricka kaffe så jag fortsatte arbetet på egen hand :) Halv fem lade jag ner jobbet och min man kapade sista stockarna.

Nu har vi ett berg av kapade stockar som ska kyvas till ved. Ett kvällsarbete för den glade :) Och stockarna i dungen har växt på hög. Så det finns mer att hämta. Den får dock ligga där till vi har klyvt det vi har till ved. Kroppsarbete är bra men det märkliga är att jag har sprungit mil efter mil men inte fått några blåsor. I går, efter en dag med slit och släp så hade jag fått en blodblåsa på tån. Nej bra...

Maken in action vid kapen med en del av stockarna som vi burit. I kväll så ska vedklyven släpas fram :)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!