På barmark till slut

1 maj, 2013

Förra måndagen körde jag söderut efter drygt fyra månader i Vålådalen. Det var blandade känslor att lämna mina älskade fjäll. På söndagsmorgonen var jag ute på en helt grym skoter- och skidtur, bland annat på Ottfjället, i fantastisk vårsol. Men samtidigt så smälte snön snabbt, fjällstationen stängde och många av vännerna lämnade Vålådalen för säsongen. Så efter 100 mil och 11 timmar i bilen var jag hemma vid havet. Ingen snö alls att tillgå längre och därmed dags att bli löpare på riktigt igen. I förra veckan blev det två korta orienteringspass - och jag kom ihåg hur man gjorde!

I helgen gav jag mig på att tävla i orientering. Det var Silva League i Tibro, ett bra tillfälle att träffa klubbkompisarna igen. Men jag nöjde mig med att springa vanlig D21-klass både på lång- och medeldistansen. Både löpningen och orienteringen gick över förväntan. Så klart är jag inte snabb, de senaste fyra månaderna har jag sprungit max två gånger i veckan - ofta ingen alls - och det har inte varit något pass över 45 min. Men jag känner mig ganska stark och hoppas att farten ska komma efterhand. Det blev två sjätteplaceringar i hyfsat bra konkurrens och jag var inte så farligt långt efter.

 

Resultat: http://tibrotrippeln.se

Efter tävlingshelgen blev det två vilodagar och idag hade vi träning inför 10-mila. En av världens största orienteringsstafetter, som avgörs nu i helgen i Kungsängen. 

Taggar

orientering

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!