Spring för livet!

1 maj, 2013

I dag gick det ett välgörenhetslopp här i Skövde. Spring för livet, där alla pengar går till Cancerfonden.

Strålande sol, underbar bana och klart mer folk än jag trott. JÄTTEKUL! PT-dottern offrade sig och joggade med mig. Tur var väl det, för jag saknar den där självplågar-genen som gör att man fortsätter jogga när kroppen skriker SLUTA! Hon peppade och hejade på så jag ändå skötte mig hyfsat, och trots att jag fick gå vid ett par tillfällen för att hitta igen rytmen så kändes det bra att gå i mål under 75 minuter.

Det enda jag möjligen skulle kunna komma på att ha åsikter om är att det borde ha varit omvänd startordning. Nu startade 2,5 km först, sen 5 km och sist 10 km. Det innebar att vi som springer hellre än bra fick gå i mål rätt ensam, för de flesta hade liksom hunnit gå i mål och åka hem. Med omvänd startordning hade det kanske varit med liv och rörelse i målområdet. 

Banan där loppet gick, den Gula Femman på Billingen , är fantastiskt fin att springa på. Den är inte särskilt kuperad så den är säkert väldigt lätt i vissas ögon. Jag tycker den är perfekt. :-) Hela Billingen är ett fantastiskt fritidsområde som jag är smått förälskad i. Bara jag kommer dit känner jag hur axlarna sjunker en decimeter och må-bra-hormonerna slår till direkt.

Nu har jag drygt 2 sketna veckor på mig innan det är dags för Göteborgsvarvet och varje gång jag tänker på det undrar jag om jag inte borde ha en förmyndare. Vad är det för galenskap att anmäla sig till ett lopp som är 21 (!) km långt.....? 

Taggar

cancerfondenjogga

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!