Gävle Halvmarathon 2013

6 maj, 2013

Åkte till Gävle med föresatsen att få en riktigt bra träningstävling inför Göteborgsvarvet om 2 veckor. Förhoppningar var att se hur mycket som saknades för att uppnå toppformen och därmed anpassa sista träningspassen innan loppet därefter.

Åkte hemifrån vid kl. 08:30 och var framme vid Gunde Hägg Stadion vid kl. 10:15. Väl på plats var det bara att ladda ladda ladda och sedan värma upp. Kände redan på uppvärmningen att kroppen hängde med så jag startade loppet i 4:30- tempo och tänkte försöka hålla det tempot så länge det gick. Fick en bra rygg tidigt som jag åkte snålskjuts på och sedan spurtade ifrån sista 500m. Sämsta kilometern gick på 4:41 så jag var otroligt jämn utan några egentliga svackor. Fick kramp på baksida lår på upploppet när jag försökte göra en rejäl spurt, så det blev en haltande målgång.

Sluttiden blev 1:34:44, nytt PB och snittfart 4:29, yihaaa.

Kroppen var helt tömd och jag mådde riktigt illa och den normala matlusten efter tävling uteblev.Slutsats: Toppformen är redan där, några bra intervallpass till så kan det bli hur bra som helst i Göteborg

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!