Björnen sover inte, kanske skulle skaffa ett löpband

6 maj, 2013

När jag senast var ute och sprang vid Svanå så slog mig tanken "Tänk om jag stöter på en björn, vad gör jag då?!". Jag funderade, kikade lite extra i skogarna som så vackert står längs med vägen, pulsen ökade ytterligare ett snäpp och jag höjde omedvetet farten. Jag slog bort tanken efter en stund och tänkte att det enda vilda djur jag möjligen får se är något rådjur.

I dag läste jag VLT och där ser jag en bild. En bild på en björn som fotograferats i skultunatrakten. Lite lustigt, "När man talar om trollen...". Tanken kommer tillbaka igen. Vad gör man om man skulle ha turen/oturen att stöta på en björn när man är ute och springer? En björn springer man ju inte ifrån. Björnen är skygg och brukar inte visa sig, absolut, men ibland så händer det ju. Så finns det någon expert som vet?

Jag känner mig lite uppjagad för stunden. Lite samma känsla som när jag sprang in i två vildsvin där hemma. Jäklar vilken puls jag fick och jäklar vad snabbt jag sprang hem. Då var jag helt otränad och relativt nybliven mamma och trodde inte att jag hade den farten i mig. Jag var snabbt hemma igen. Jag slipper gärna träffa björnen. En liten del av mig skulle dock gärna vilja se den. Det räcker dock bra med att se den från bilen. 

Kanske skulle man skaffa sig ett löpband och slippa naturen ;)

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2064713-bjornen-har-vaknat-i-skultuna

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!